20.03.2024
Телеканал NTD

Лідери ЄС узгодили нові санкції щодо Білорусі

Лідери ЄС узгодили нові санкції щодо Білорусі

Лідери ЄС узгодили щодо Білорусі додаткові санкції, зокрема й економічні. Так вони відповіли на арешт опозиційного..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Лідери ЄС узгодили щодо Білорусі додаткові санкції, зокрема й економічні. Так вони відповіли на арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича після екстреної посадки літака в аеропорту Мінська.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Європейська рада вирішила, що буде накладено додаткові санкції на осіб, причетних до викрадення літака, а також на компанії і господарські суб’єкти, які фінансують владу Білорусі».

Крім того, європейським авіакомпаніям не дозволятимуть літати над Білоруссю, а білоруським закриють доступ до аеропортів ЄС.

Раніше ЄС уже заборонив в’їжджати на свою територію 88 громадянам Білорусі, зокрема й Олександру Лукашенку, а також працівникам сімох компаній. Ці заходи стали відповіддю на придушення антиурядових протестів, що почалися торік після виборів.

Романа Протасевича затримали 23 травня, коли літак однієї з ірландських авіакомпаній, на якому він летів з Афін до Вільнюса, отримав повідомлення про мінування й сів у національному аеропорту Мінська. Спочатку повідомляли, що рішення про посадку ухвалив екіпаж повітряного судна. Але потім представник авіакомпанії повідомив, що так учинили за вказівкою білоруського центру управління повітряним рухом.

Водночас влада Білорусі сказала, що про загрозу вибуху було написано від імені палестинського угруповання ХАМАС в електронному листі.

Роман Протасевич — колишній головний редактор телеграм-каналу NEXTA, який активно висвітлював торішні антиурядові протести. Він також головний редактор телеграм-каналу «Білорусь головного мозку».
Коротке посилання на цю сторінку:

Лідери ЄС узгодили нові санкції щодо БілорусіДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: