28.07.2024
Телеканал NTD

На Індію насувається циклон «Яас», евакуйовано понад 3,5 млн осіб

На Індію насувається циклон «Яас», евакуйовано понад 3,5 млн осіб

На схід Індії насувається потужний циклон «Яас». Його присутність уже видно на узбережжі. Велику негоду очікують..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

На схід Індії насувається потужний циклон «Яас». Його присутність уже видно на узбережжі. Велику негоду очікують у штатах Одіша й Західна Бенгалія. Швидкість вітру сягає 140 кілометрів за годину, з поривами до 155.

За словами влади, з прибережних районів на шляху просування циклону евакуювали понад 3,5 мільйона осіб. Їх розміщують у тимчасових притулках.

В аеропорту Калькутти — столиці Західної Бенгалії — припинили польоти. Рибалкам радять не виходити в море. Лікарні зобов’язали вжити заходів для забезпечення безперебійної роботи.

Раніше регіоном також пронісся торнадо. Повідомляють про двох загиблих у Західній Бенгалії. Пошкоджено 45 будинків і лінії електропередачі.

Як очікують, «Яас» ударить також по Бангладеш.

Це другий за тиждень шторм, що налетів на Індію. Перший — «Туактає» — вдарив по західному узбережжю країни, ставши там найпотужнішим за останні 20 років. Загинуло понад 150 осіб.

Циклони в Бенгальській затоці цієї пори року звичні. Вони часто заходять на сушу, через що в Індії і Бангладеш гинуть люди.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Індію насувається циклон «Яас», евакуйовано понад 3,5 млн осібКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуСотні людей загинули через розлив річки КонгоМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСловенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печериНовообраний президент Тайваню виступає за незалежність острова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: