26.07.2024
Телеканал NTD

ЄС обіцяє відкласти запровадження мит, ухвалених у відповідь на «тарифи на метал» Дональда Трампа

ЄС обіцяє відкласти запровадження мит, ухвалених у відповідь на «тарифи на метал» Дональда Трампа

Єврокомісія оголосила, що досягла часткової угоди зі США щодо мит на імпорт металу, які запровадив колишній..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Єврокомісія оголосила, що досягла часткової угоди зі США щодо мит на імпорт металу, які запровадив колишній президент Дональд Трамп.

Спочатку за планами ЄС першого дня літа мали були почати діяти мита на низку американських товарів: від помади до спортивного взуття. Також до 50 % планували підвищити мита на американське віскі, мотоцикли та катери.

Але тепер офіційний торговий представник Єврокомісії каже, що Брюссель може на пів року відкласти запровадження цього пакета дзеркальних заходів.

[Міріам Гарсія Феррер, представник Єврокомісії]:
«ЄС має намір тимчасово не застосовувати другий пакет своїх заходів, які потрібні були, щоб відновити баланс, і які мали набрати чинності 1 червня 2021 року. ЄС і США оперативно братимуть участь в обговореннях, щоб знайти рішення щодо цих питань до кінця року».

ЄС також має намір почати з Вашингтоном діалог щодо глобальної проблеми надлишкового виробництва і практик Китаю, які порушують порядок світової торгівлі.

[Міріам Гарсія Феррер, представник Єврокомісії]:
«Зараз ми маємо намір шукати разом зі США довгостроковий розв’язок проблеми надлишкових потужностей. Як наслідок, дію мит, запроваджених у 2018 році, буде призупинено».

Цю заяву сторони зробили за місяць до візиту до Брюсселя президента США Джо Байдена.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС обіцяє відкласти запровадження мит, ухвалених у відповідь на «тарифи на метал» Дональда ТрампаЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до Парижа«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: