20.07.2024
Телеканал NTD

Сонячні панелі допомагають фавелам Ріо-де-Жанейро економити гроші

Сонячні панелі допомагають фавелам Ріо-де-Жанейро економити гроші

На дахах будинків у фавелах Ріо-де-Жанейро з'являється дедалі більше сонячних панелей. Їх установлюють у межах екологічного..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На дахах будинків у фавелах Ріо-де-Жанейро з’являється дедалі більше сонячних панелей. Їх установлюють у межах екологічного проєкту, який стартував шість років тому. Вироблена електроенергія надходить до міської електричної мережі.

[Наталія Нуел, технік]:
«Коли виробляється певна кількість енергії, її направляють в електромережу енергетичної компанії. Вона враховує це, коли формує платіжні документи. Тому електроенергія для жителів фавел коштує дешевше».

За останні десять років вартість електроенергії в Ріо-де-Жанейро зросла на 105 %. Водночас на 85 % подешевшало встановлення сонячних панелей.

[Діней Медіна, учасник проєкту RevoluSolar]:
«Приємно уточнити, що проєкт розвивається в розпал історичної пандемії і кризи в системі охорони здоров’я Бразилії. Люди сидять без роботи, їжі й вакцин, а ми тут будуємо сонячну електростанцію, яка знижує вартість електроенергії для місцевих жителів і створює для них робочі місця й дає змогу отримувати дохід».

Сонячні батареї встановили вже на 30 будинках.

[Денізе Вієра, жителька будинку із сонячними панелями]:
«Ми, як і раніше, маємо не так багато можливостей, бо важко дістати дешевші матеріали. Та незабаром ця проблема має вирішитися, і матеріали стануть доступнішими, бо ці технології широко поширюються».

Учасники проєкту планують охопити у фавелах ще більше будинків. Вони надіються, що маленькі сонячні електростанції не лише здешевлять електроенергію для місцевих жителів, а й допоможуть зменшити обсяг шкідливих викидів до атмосфери.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сонячні панелі допомагають фавелам Ріо-де-Жанейро економити грошіНирки — у центрі нової кризи в НепаліПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: