27.05.2024
Телеканал NTD

Дружина відомого китайського адвоката Гао Чжишена непокоїться, що її чоловіка могли вбити

Дружина відомого китайського адвоката Гао Чжишена непокоїться, що її чоловіка могли вбити

Дружина відомого китайського адвоката Гао Чжишена закликає дозволити їй зустрітися з чоловіком. Відколи 2017 року Гао..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Дружина відомого китайського адвоката Гао Чжишена закликає дозволити їй зустрітися з чоловіком. Відколи 2017 року Гао викрали спецагенти, його не бачили. Нещодавно йому виповнилося 57 років.

Дружина Гао з дітьми 12 років тому змогла втекти до США. Вона вимагає від Пекіна відреагувати на два запити й обіцяє діяти далі, якщо влада не задовольнить її право на інформацію про чоловіка. Вона непокоїться, що його вже немає серед живих.

[Ген Хе, дружина Гао Чжишена]:
«Китайська комуністична партіє, з гуманних міркувань, будь ласка, поверни мені прах Гао Чжишена, щоб сім’я хоча б так змогла возз’єднатися».

Якщо ж її чоловік живий, вона просить дати їй повернутися до Китаю і відбути тюремний термін поруч із Гао.

Цього адвоката називають совістю Китаю. Він один із перших, хто як юрист наважився обстоювати права простих людей. Гао представляв інтереси селян, чиї землі насильно забирали під забудову. Також захищав прихильників духовної практики Фалуньгун, яких без законних підстав садять до в’язниць і піддають тортурам. Брався Гао й за справи християнських пасторів, арештованих за друк і розповсюдження копій Біблії.

До того ж Гао Чжишен допомагав міжнародній спільноті розслідувати звинувачення в насильницькому вирізанні органів у в’язнів сумління в Китаї.

У 2005 році він одним із перших у Китаї публічно оголосив про вихід із компартії та всіх її дочірніх організацій. Гао також сказав, що режим ніколи не припиняв убивати.

Починаючи з 2006 року, китайські спецслужби неодноразово викрадали адвоката й усіляко катували. Так він утратив кілька зубів.

[Гао Чжишен, правозахисник]:
«Ти не можеш рухатися. Руки скуті, і якщо поворухнутися, то пораниш зап’ястя».

Торік сестра Гао в Китаї після багатьох років залякувань не витримала й наклала на себе руки.

Однак дружина адвоката каже, що й далі шукатиме чоловіка. Таку ж стійкість проявляв і Гао.

[Гао Чжишен, правозахисник]:
«Я черпаю силу у своїй вірі в Бога, вірі в людей. Коли розумієш, що внутрішня сила нескінченна, а біль відчувається лише в невеликій ділянці тіла, то дух стає сильнішим за біль, і біль зникає».

Гао Чжишена за його професійну діяльність було тричі номіновано на Нобелівську премію миру.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дружина відомого китайського адвоката Гао Чжишена непокоїться, що її чоловіка могли вбитиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийГонконг посилив закон про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: