20.02.2024
Телеканал NTD

Між Ізраїлем і Сектором Гази другий тиждень тривають взаємні ракетні обстріли

Між Ізраїлем і Сектором Гази другий тиждень тривають взаємні ракетні обстріли

Ізраїль і далі бомбардує об'єкти угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази. Понад тиждень не вщухає протистояння..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ізраїль і далі бомбардує об’єкти угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази. Понад тиждень не вщухає протистояння між Ізраїлем і палестинськими бойовиками. Сторони обмінюються ракетними обстрілами.

Тоді як Ізраїль завдає точкових ударів по пускових установках і базах угруповання, із Сектора Гази на нього летять десятки ракет. Більшу частину перехоплює система протиракетної оборони «Залізний купол». Однак деякі снаряди влучають у ціль. Загалом жертвами конфлікту вже стало десятеро ізраїльтян, серед яких двоє дітей.

Палестинці кажуть про десятки загиблих на своїй території. Підтвердити цю інформацію неможливо.

В одному з випадків ізраїльська армія обстріляла систему тунелів, яку використовував ХАМАС. У результаті вона обвалилася, через що було пошкоджено кілька житлових будинків і загинули люди.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив, що Ізраїль докладає всіх зусиль, щоб уникнути жертв серед цивільних, але ХАМАС навмисно розміщує свою військову інфраструктуру під будинками людей.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Ми націлені на терористичну організацію, яка атакує наших мирних жителів і ховається за своїми мирними жителями, використовуючи їх як живий щит. Ми робимо все можливе, щоб знищити самих терористів».

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав негайно припинити бойові дії.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:
«Ми зібралися сьогодні на тлі найсерйознішої ескалації конфлікту між Газою та Ізраїлем за багато років. Нинішні бойові дії жахливі. Цей виток насильства призводить до загибелі людей, руйнувань та розпачу й дедалі більше відсуває будь-які надії на мир. Бої повинні припинитися, вони повинні припинитися негайно».

ХАМАС почав ракетний обстріл минулого понеділка. Причиною стало напруження через судовий процес про виселення кількох палестинських сімей у Східному Єрусалимі, а також сутичка ізраїльської поліції з палестинцями біля міської мечеті Аль-Акса під час священного для мусульман місяця Рамадан.
Коротке посилання на цю сторінку:

Між Ізраїлем і Сектором Гази другий тиждень тривають взаємні ракетні обстрілиДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: