28.11.2024
Телеканал NTD

Конфлікт між Ізраїлем і Сектором Гази й далі загострюється

Конфлікт між Ізраїлем і Сектором Гази й далі загострюється

Загострюється конфлікт між Ізраїлем і Сектором Гази, який перебуває під контролем угруповання ХАМАС. Сторони продовжили обмінюватися..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Загострюється конфлікт між Ізраїлем і Сектором Гази, який перебуває під контролем угруповання ХАМАС. Сторони продовжили обмінюватися ракетними обстрілами.

Палестинська сторона каже про десятки загиблих, зокрема дітей. Підтвердити цю інформацію неможливо. Відомо, що армія Ізраїлю завдає ударів дуже точково і завжди попереджає заздалегідь, щоби був час евакуювати цивільних.

З ізраїльського боку загинули семеро: один солдат, що патрулював кордон із Сектором Гази, п’ятеро цивільних, серед яких двоє дітей, і один робітник з Індії.

Водночас тривають сутички між арабами й ізраїльтянами в ізраїльських містах.

Це Лод. У місті діє комендантська година. Тут напали на синагогу, і поліція заарештувала десятки людей. Також у деяких громадах сталися вуличні бійки.

Араби становлять приблизно п’яту частину населення Ізраїлю. Тепер деякі з них виходить, щоби громити магазини, готелі й автомобілі.

Загалом у Лоді й арабських містах на півночі Ізраїлю було арештовано понад 150 осіб.

Президент Ізраїлю вже попередив про небезпеку громадянської війни. А міністр внутрішньої безпеки зазначив, що докладає всіх зусиль, щоб захистити людей.

[Амір Охана, міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю]:
«Ми робимо все можливе, щоб захистити жителів Лода, і зробити це за допомогою сили. Ми збільшимо чисельність сил безпеки, а також застосуємо інші тактики».

Держсекретар США Ентоні Блінкен повторив у четвер, що ракетні обстріли Ізраїлю з боку палестинських бойовиків треба негайно припинити. Він також зазначив, що Ізраїль має повне право захищатися.

[Ентоні Блінкен, держсекретар США]:
«Є величезна різниця між терористичною організацією ХАМАС, яка навмання атакує мирних жителів, та Ізраїлем, який захищає себе й переслідує тих, хто на нього нападає».

Ізраїль почав наступ на бойовиків у Газі після того, як ХАМАС випустив ракети по Єрусалиму й Тель-Авіву. Обстріл угруповання почало у відповідь на сутички ізраїльської поліції з палестинцями біля мечеті Аль-Акса в Східному Єрусалимі під час священного для мусульман місяця Рамадан.
Коротке посилання на цю сторінку:

Конфлікт між Ізраїлем і Сектором Гази й далі загострюєтьсяРакетні обстріли, хакерські атаки та міжнародна допомога: чим запам’ятався українцям 2023 рікЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСвітові ціни на какао б’ють рекордиПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: