29.10.2024
Телеканал NTD

На Індію налетів циклон «Туактає»: щонайменше 16 загиблих

На Індію налетів циклон «Туактає»: щонайменше 16 загиблих

Ураганний вітер і рясні дощі налетіли на захід Індії. Тут вирує циклон «Туактає» — найсильніший у..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ураганний вітер і рясні дощі налетіли на захід Індії. Тут вирує циклон «Туактає» — найсильніший у регіоні за останні 20 років. Швидкість вітру сягає 210 кілометрів за годину.

Від негоди потерпають штати Керала, Карнатака, Гоа, Махараштра та Гуджарат. Відомо про щонайменше 16 загиблих.

[Прамод Савант, губернатор штату Гоа]:
«У Гоа загинуло двоє. На півночі штату смерть спіткала дівчинку — їй на голову впало дерево. Ще на двох людей повалився стовп, коли ті їхали на скутері. Один із них помер дорогою до лікарні».

Постраждала й комерційна столиця країни Мумбай. Тут повалено дерева й затоплено вулиці. Через негоду закрили міський аеропорт і головні автодороги.

Циклон сформувався в Аравійському морі. Йому дали статус урагану третьої категорії.

Зі шляху просування циклону було евакуйовано десятки тисяч людей. Тривають рятувальні роботи.

Метеорологи кажуть, що невдовзі циклон має ослабнути.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Індію налетів циклон «Туактає»: щонайменше 16 загиблихВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандамТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в ЛіваніЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: