27.07.2024
Телеканал NTD

Найбільший трубопровід США вийшов із ладу через атаки хакерів DarkSide

Найбільший трубопровід США вийшов із ладу через атаки хакерів DarkSide

Найбільший трубопровід США навряд чи зможе відновити роботу ще кілька днів. Він вийшов із ладу в..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Найбільший трубопровід США навряд чи зможе відновити роботу ще кілька днів. Він вийшов із ладу в п’ятницю через кібернапад. Відповідальність за це взяла на себе група хакерів під назвою DarkSide.

Це найбільша атака програми-здирника в галузі кібербезпеки. Трубопровід Colonial, що сполучає Х’юстон і Нью-Джерсі, постачає майже половину пального для Східного узбережжя США.

У понеділок компанія-оператор заявила, що планує поетапно відновити роботу до кінця тижня.

Для нападу хакери використали комп’ютерну систему, яка коштує десятки мільйонів доларів. Вони викрали й зашифрували масив даних. Потім зажадали за нього викуп, погрожуючи викласти файли в мережу, а із системи трубопроводу їх видалити.

За даними ФБР, DarkSide, можливо, розташований у Росії чи іншій східноєвропейській країні.

[Адам Левін, експерт у галузі кібербезпеки]:
«Це явно комерційні хакери, бо мають комерційну бізнес-модель. Вони дуже серйозно ставляться до свого бізнесу. У них навіть є сторінка в мережі, на якій вони перераховують установи, які вони ніколи не атакуватимуть».

Водночас президент Джо Байден сказав, що поки немає свідчень того, що до атаки причетна Росія.

Скільки грошей вимагають хакери, невідомо. Також незрозуміло, чи планує оператор трубопроводу платити викуп.

Тим часом міністерство енергетики США вже ввело надзвичайний стан. У 18 штатах послабили норми перевезення пального дорогами. Також підскочили котирування нафтопродуктів. На нафтопереробних заводах Техасу накопичилося багато пального. Якщо найближчими днями проблему не розв’яжуть, то наслідки для економіки США можуть бути важкими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільший трубопровід США вийшов із ладу через атаки хакерів DarkSideУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: