25.01.2024
Телеканал NTD

Ізраїль і Сектор Гази обмінялися ракетними обстрілами після сутичок у Єрусалимі

Ізраїль і Сектор Гази обмінялися ракетними обстрілами після сутичок у Єрусалимі

Ізраїльська система протиракетної оборони перехоплює снаряди, випущені з території Сектора Гази. Ісламістські бойовики обстріляли Єрусалим і..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ізраїльська система протиракетної оборони перехоплює снаряди, випущені з території Сектора Гази. Ісламістські бойовики обстріляли Єрусалим і південну частину Ізраїлю. Згідно із заявою палестинського угруповання ХАМАС, це покарання за запеклі сутички між ізраїльською поліцією і палестинськими демонстрантами.

У кількох ізраїльських містах лунали сирени. Люди сховалися в бомбосховищах. У місті Ашкелон ракета влучила в житловий будинок. Кілька людей дістало поранення.

Ізраїльська армія з відповіддю не забарилася. Вона завдала ударів по збройних угрупованнях, ракетних установках та військових постах у Газі.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Терористичні організації перетнули “червону лінію” в День Єрусалима й атакували околиці міста. Ізраїль відповість дуже рішуче».

Водночас палестинська сторона заявляє, що авіаудари призвели до загибелі 20 осіб.

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав усі сторони знизити напруженість.

[Ентоні Блінкен, держсекретар США]:
«Зайве казати, що ми дуже уважно стежимо за ситуацією в Ізраїлі, на Західному березі, у Секторі Гази. Ми дуже глибоко занепокоєні через ракетні обстріли. Їх треба припинити, треба негайно припинити».

Напруженість у Єрусалимі наростає вже кілька тижнів. Сутички почалися після того, як з одного з кварталів у східній частині міста вирішили виселити кілька палестинських сімей.

Також у понеділок Ізраїль святкував День Єрусалима. Було організовано марш на честь захоплення східної частини міста під час арабо-ізраїльської війни 1967 року. Спокійно його провести не вдалося, бо палестинці почали закидати людей камінням. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Під час сутичок постраждали десятки людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль і Сектор Гази обмінялися ракетними обстрілами після сутичок у ЄрусалиміІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіСвітові ціни на какао б’ють рекордиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: