26.02.2024
Телеканал NTD

Спікер Конгресу США закликала бойкотувати Олімпіаду-22 у Пекіні

Спікер Конгресу США закликала бойкотувати Олімпіаду-22 у Пекіні

Спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі закликала до дипломатичного бойкоту зимової Олімпіади в Пекіні 2022..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі закликала до дипломатичного бойкоту зимової Олімпіади в Пекіні 2022 року. Вона сказала, що дати Китаю право на Ігри було помилкою, бо комуністична партія там і далі порушує права людини.

[Ненсі Пелосі, спікер нижньої палати Конгресу США]:
«Я пропоную влаштувати дипломатичний бойкот і приєднуюся до тих, хто просуває те ж саме. Як можуть голови держав поїхати до Китаю, коли там відбувається геноцид? Він триває навіть зараз. І виникає запитання: яке тоді ви маєте моральне право захищати права людини будь-де у світі».

Інші американські законодавці останнім часом теж активно говорять про бойкот. Крім того, вони критикують великі корпорації за те, що ті думають лише про прибуток від реклами.

Ще за правління Дональда Трампа Білий дім і Держдепартамент назвали утиски в китайському регіоні Сіньцзян мусульман-уйгурів геноцидом. Адміністрація Джо Байдена зайняла таку ж позицію.

[Джим Макговерн, конгресмен]:
«Якщо ми можемо на рік відкласти Олімпіаду через пандемію, ми, безумовно, можемо на рік відкласти Олімпіаду й через геноцид. Це дасть можливість Олімпійському комітетові перенести Ігри до країни, де уряд не вчиняє злочинів».

Китай звинувачують не лише в репресіях проти уйгурів, але і в переслідуванні тибетців, парафіянин домашніх християнських церков, прихильників духовної практики Фалуньгун, правозахисників та дисидентів. А ще Пекін критикують за те, що той позбавляє автономії колишню британську колонію Гонконг. Там влада КНР запровадила закон про нацбезпеку й за його допомогою придушує продемократичний рух.

[Самуель Чу, продемократичний активіст Гонконгу]:
«Усі публічні представники продемократичного руху або у в’язниці, або живуть у вигнанні, або під політичним домашнім арештом без політичних прав чи взагалі без права вести хоч би яку громадську діяльність».

Активісти з прав людини теж закликають до бойкоту. Серед них члени Всесвітнього уйгурського конгресу, Тибетського інституту дій, а ще таких організацій, як «Китай проти смертної кари», «Студенти за вільний Тибет» і «Кампанія за уйгурів».

Утім, поки адміністрація Джо Байдена жодних кроків до повного чи політичного бойкоту Ігор не зробила.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спікер Конгресу США закликала бойкотувати Олімпіаду-22 у ПекініІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Адміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водомети

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: