23.04.2024
Телеканал NTD

Гонконжці емігрують до Великої Британії разом зі своїми домашніми улюбленцями

Гонконжці емігрують до Великої Британії разом зі своїми домашніми улюбленцями

Відколи влада КНР, щоб посилити свій контроль, запровадила в Гонконзі закон про нацбезпеку, 40-річний Дон Іп..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Відколи влада КНР, щоб посилити свій контроль, запровадила в Гонконзі закон про нацбезпеку, 40-річний Дон Іп вирішив, що пора переїжджати. І своїх домашніх улюбленців він планує забрати із собою.

Іп хоче скористатися новою візовою програмою британського уряду, яку Лондон створив незабаром після ухвалення злощасного закону. Згідно з нею жителі Гонконгу, оформивши британський закордонний паспорт, можуть п’ять років навчатися чи працювати в Великій Британії і згодом почати оформлювати громадянство.

Іп переїжджатиме зі своєю подругою і її 22-річною дочкою. Він також збирається взяти із собою хаскі й кішку, і щоб це здійснити, уже витратив коло 14 тисяч доларів. До суми входить вартість перевезення, вакцинація та медичні документи.

[Дон Іп, житель Гонконгу]:

«Ці тварини — частина моєї родини. Я за багато років до них дуже прив’язався. Вони вже старі, тож знайти їм доброго господаря було б складно, та і я не витримаю розлуки».

Щоб підготувати вихованців, Іп звернувся до спеціалізованої компанії. За її даними, з 2019 року кількість таких замовлень почала зростати.

Статистика також свідчить про збільшення попиту на чипування домашніх тварин. Ця процедура потрібна для подорожей до країн, що послабили візові обмеження для гонконжців. Серед них і Австралія.

Іп та його супутники кажуть, що готові до всіх клопотів, пов’язаних із переїздом.

[Дон Іп, житель Гонконгу]:
«У Великій Британії будуть труднощі: і маленькі, і великі. Але якщо вже наважився там жити, якщо налаштувався, то зможеш упоратися з усіма проблемами».

Уряд Гонконгу не має офіційної статистики, яка б показала кількість людей, які, скориставшись новою візовою програмою, виїжджають до Великої Британії. Але за оцінками Лондона, за найближчі п’ять років емігрувати може до 300 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконжці емігрують до Великої Британії разом зі своїми домашніми улюбленцямиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: