29.08.2024
Телеканал NTD

У Мехіко хоронять загиблих унаслідок обвалення мосту метро

У Мехіко хоронять загиблих унаслідок обвалення мосту метро

У Мехіко ховають загиблих унаслідок обвалення мосту метро. Жертвами трагедії стало щонайменше 25 осіб, близько 40..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Мехіко ховають загиблих унаслідок обвалення мосту метро. Жертвами трагедії стало щонайменше 25 осіб, близько 40 постраждалих залишаються в лікарнях. Також поки не вдається встановити місце перебування ще п’ятьох людей. У країні оголошено триденний траур.

Трагедія сталася 3 травня о 22:22 за місцевим часом на південному сході Мехіко. Фрагмент мосту обвалився саме тоді, коли ним проходив поїзд із пасажирами. Два вагони частково впали на дорогу внизу. Під завалами опинилися й автомобілі, які проїжджали під естакадою.

Ця місцева жителька якраз виходила з братом із продуктового магазину.

[Беатріс Рамон, очевидиця обвалення]:
«Усі були шоковані. Ніхто не міг повірити, що це відбувається. Раптово здалося, що ми уві сні. Ми не могли повірити. Потім настала мить абсолютної тиші. Я думала, що почую крики людей. Але, навпаки, була повна тиша».

Міністр громадських робіт Мехіко зазначив, що відеозапис трагедії допоміг встановити попередню причину обвалення. Це могло статися через структурний дефект металевих конструкцій.

Водночас мер Мехіко запевнила людей, що на обслуговуванні інфраструктури не економлять.

[Клаудія Шейнбаум, мер Мехіко]:
«Ми ніколи, ніколи не будемо економити на ресурсах, необхідних для експлуатації та обслуговування метро. Твердження, ніби причиною обвалення стала сувора економія, абсолютно не відповідає дійсності».

Для Мехіко це найсмертоносніша аварія на лінії метро за багато десятиліть. Інцидент змусив заговорити про безпеку одного з найжвавіших метрополітенів світу. Щодня цим видом транспорту користуються мільйони людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мехіко хоронять загиблих унаслідок обвалення мосту метроНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в ЛіваніСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Велика Британія наклала санкції на китайських хакерівЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»В Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: