25.06.2024
Телеканал NTD

Потіснити «Теслу»: в’єтнамський бренд «Вінфаст» виведе електрокросовери на ринок США

Потіснити «Теслу»: в'єтнамський бренд «Вінфаст» виведе електрокросовери на ринок США

Молодий в'єтнамський автовиробник «Вінфаст» (VinFast) сподівається потіснити на американському ринку «Теслу» та інших місцевих автогігантів. Він..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Молодий в’єтнамський автовиробник «Вінфаст» (VinFast) сподівається потіснити на американському ринку «Теслу» та інших місцевих автогігантів. Він планує у 2022 році вийти на ринок США та Канади. Щонайперше привернути увагу покупців має електричний кросовер, побудований на основі BMW X5 серії F15. Автор дизайну машини — італійська компанія Pininfarina.

[Нгуєн Тхі Ван Ань, директор компанії VinFast]:
«У Північній Америці люблять великі автомобілі й простір. Тому ми робимо ставку на кросовери. Вони просторі, з розкішним інтер’єром і провідними технологіями. Наприклад, машини мають інформаційно-розважальну систему, функцію автономного водіння, систему допомоги водію тощо».

Ще один маркетинговий хід у тому, що в ціну електрокара не закладуть вартість дорогої акумуляторної батареї. Покупець братиме її в лізинг. Тобто йому щомісяця доведеться сплачувати за користування акумулятором. Обіцяють, що плата буде невеликою. Так електрокросовер стане дешевшим, ніж у конкурентів.

[Нгуєн Тхі Ван Ань, директор компанії VinFast]:
«Найбільша проблема для клієнтів — це, як і раніше, акумулятор, його довговічність і вартість. Та ми даємо батареї в лізинг і беремо на себе всі ризики, знімаючи з клієнтів тривогу за стан акумулятора».

VinFast — перший незалежний автовиробник у В’єтнамі. Компанію заснував у 2017 році перший в’єтнамський мільярдер Фам Нят Вионг, який заробив статок на виробництві локшини швидкого приготування й на бізнесі, пов’язаному з нерухомістю.

Прем’єра прототипів VinFast відбулася у 2018 році на Паризькому автосалоні.

Завод у В’єтнамі здатний випускати 250 тисяч автомобілів за рік. Компанія планує продавати більшу частину машин у США. Водночас вона не збирається відкривати дилерські салони, а знаходитиме покупців через інтернет.

VinFast також вийде на європейський ринок. Першими побачать в’єтнамські машини Німеччина, Франція та Нідерланди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: