26.06.2024
Телеканал NTD

Храм ацтеків у Мехіко знову приймає відвідувачів

Храм ацтеків у Мехіко знову приймає відвідувачів

Музей Темпл Майор, який через пандемію не працювала близько року, знову приймає гостей. Археологічний комплекс розташований..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Музей Темпл Майор, який через пандемію не працювала близько року, знову приймає гостей. Археологічний комплекс розташований у центрі Мехіко.

Для відвідувачів діють санітарні правила. На вході треба вимірювати температуру й дезінфікувати руки, на обличчі має бути маска.

[гість музею]:
«Ці руїни неоціненні. Оскільки музей рік не працював, для мене це відвідування стає ще більш значущим. Я дуже радий знову тут бути».

Комплекс культових споруд було збудовано в місті-державі Теночтітлан, що належав ацтекам. У ритуальному районі міста височіла 60-метрова піраміда. На її вершині індіанці збудували два храми, присвячені богам Віцилопочтлі й Тлалоку.

Місто Теночтітлан засноване в 1325 році на території сучасного Мехіко. Через 200 років його зруйнували конкістадори, яких очолював Ернан Кортес. Так зникла імперія ацтеків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Храм ацтеків у Мехіко знову приймає відвідувачівШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в Римі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: