20.12.2024
Телеканал NTD

Ще один округ у США ухвалив резолюцію із засудженням насильницького вирізання органів у Китаї

Ще один округ у США ухвалив резолюцію із засудженням насильницького вирізання органів у Китаї

Ще один округ у штаті Вірджинія ухвалив резолюцію, яка засуджує примусове вирізання органів у в'язнів сумління..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ще один округ у штаті Вірджинія ухвалив резолюцію, яка засуджує примусове вирізання органів у в’язнів сумління в Китаї. Це округ Спотсілвейнія.

Ось уже 15 років, як надходять численні свідчення того, що китайська компартія вирізає у в’язнів органи для трансплантаційного ринку. І, як припускають, серед жертв таких злочинів дуже багато людей, які потрапили до в’язниці за свої духовні переконання. Здебільшого це ті, хто займається медитативною практикою Фалуньгун.

[Чуньянь Ван, біженка з Китаю]:
«Через репресії помер мій чоловік. Мою сім’ю зруйновано, а бізнес розорено».

Ця жінка сім років провела в китайській в’язниці за те, що займається Фалуньгун. Її, на щастя, оминула страшна доля, яка спіткала багатьох її однодумців. За оцінками правозахисників, у Китаї десятки тисяч практикувальників цієї духовно-оздоровчої гімнастики цігун стали жертвами насильницького вирізання органів.

[Дебора Фразьє, окружний інспектор]:
«Оголошувати людей злочинцями й забирати в них найдорожчу річ — життя — не по-людськи».

У резолюції законодавці вказали: «Ми рішуче засуджуємо репресії щодо Фалуньгун, а також санкціоноване китайською комуністичною владою вирізання органів у всіх в’язнів сумління».

Щодня дедалі більше жителів США виступають проти цих злочинів.

[Гарі Скіннер, окружний інспектор]:
«Треба рішуче сказати: “Припиніть це”».

Раніше такі резолюції із засудженням злочинів китайської компартії вже ухвалили у восьми інших округах Вірджинії.

[Кевін Маршалл, окружний інспектор]:
«Ми не хочемо, щоб це лишилося непоміченим. Усе починається з місцевих органів управління. І кампанії тут у Вірджинії виявилися дуже успішними. Подивимося, чи просунеться справа далі».

Нижня палата Конгресу США вже ухвалила резолюцію, але верхня ще не розглядала. Утім, кілька законодавців оприлюднили новий законопроєкт, мета якого — протистояти насильницькому вирізанню органів.

І протидіють цим злочинам не лише в США. Так, в Ізраїлі страховим компаніям заборонено відшкодовувати витрати на трансплантацію органів, які надійшли з країн, що порушують міжнародні правила. Зокрема, у тому разі коли донор органа невідомий.

Коротке посилання на цю сторінку:

Ще один округ у США ухвалив резолюцію із засудженням насильницького вирізання органів у КитаїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: