29.01.2024
Телеканал NTD

Японська суддя із дзюдо черпає натхнення в роботі з феєрверками

Японська суддя із дзюдо черпає натхнення в роботі з феєрверками

Акіко Амано стане єдиним японським суддею із дзюдо на літніх Олімпійських іграх у Токіо. Однак це..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Акіко Амано стане єдиним японським суддею із дзюдо на літніх Олімпійських іграх у Токіо. Однак це не єдина професія колишньої спортсменки. Вона також керує японською компанією з виробництва феєрверків. І саме ця робота надихає її як суддю.

[Акіко Амано, суддя із дзюдо]:
«Для судді із дзюдо жодна хвилина не схожа на іншу. У такій ситуації дуже важливо мати мужність миттєво ухвалити рішення. Гадаю, (моя) мужність і рішучість натхненні феєрверками».

Акіко також уважає, що професійні навички судді допомагають їй і в роботі з феєрверками. До речі, компанію з їх виробництва засновано понад 360 років тому. А спортсменка стала першою жінкою-керівником в її історії.

За версією Міжнародної федерації дзюдо японка входить до десятки найкращих суддів планети. Її кар’єра в цій галузі триває вже 20 років. Акіко надіється, що, попри пандемію, Олімпіаду в Токіо не скасують, і вона знову зможе зайняти місце судді.

[Акіко Амано, суддя із дзюдо]:
«Якщо ми переможемо коронавірус і дозволимо глядачам прийти на Ігри, то це буде добре. Та якщо Ігри пройдуть без уболівальників, я однаково дорожитиму спогадами про цей період життя, що проходить у важкий час».

Свою другу професію Акіко вважає теж важливою. Вона керує роботою піротехніків, які готують масштабні шоу феєрверків. На деякі з них збирається більш як мільйон глядачів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: