16.01.2024
Телеканал NTD

Творець статуї Трампа в позі лотоса сподівається, що експрезидент почне медитувати

Творець статуї Трампа в позі лотоса сподівається, що експрезидент почне медитувати

Китайський дизайнер Хун Цзіньши з провінції Фуцзянь навіть не сподівався, що його останній витвір стане настільки..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Китайський дизайнер Хун Цзіньши з провінції Фуцзянь навіть не сподівався, що його останній витвір стане настільки популярним.

43-річний чоловік створює меблі. Статую 45-го президента США в позі медитації зробив просто для втіхи. Але потім отримав численні запити на такі фігурки від людей з усього Китаю та з інших країн. Вирішив почати масове виробництво.

Цей образ дизайнер придумав ще торік восени.

[Хун Цзіньши, дизайнер]:

«Тоді Трамп ще вів виборчу кампанію і відчував велику напругу. Згідно з нашою традицією літня успішна людина, яка була президентом США, має почати насолоджуватися своїм віком і бути більш розслабленою. Але він усе ще був дуже напруженим. Я хотів створити його контрастний образ».

Упродовж семи місяців Цзіньшу співпрацював зі своїм другом-скульптором. Витвір вони завершили лише нещодавно. За словами Цзіньши, для Дональда Трампа настав найліпший час для відпочинку й розслаблення.

[Хун Цзіньши, дизайнер]:
«У своїй нинішній ситуації насправді він цілком може собі дозволити помедитувати, посидіти в медитації чи, як кажуть буддисти, у самоспогляданні. Зараз для цього найліпший час».

Скульптор каже, що йому було б цікаво подивитися на реакцію Дональда Трампа на його витвір.

[Хун Цзіньши, дизайнер]:
«Трамп уже пішов, та мені здається, що він досі не може цього в душі відпустити. Надіюсь, він побачить цю скульптуру, і йому стане спокійніше. Він посміється з неї, і це його підбадьорить».

Дизайнер продав уже коло 200 статуй. Випускає їх у двох розмірах. На кожну йде коло 10 днів роботи. 16-сантиметрова модель коштує 150 доларів, а статуя заввишки 46 сантиметрів — коло 3000 доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Творець статуї Трампа в позі лотоса сподівається, що експрезидент почне медитуватиГонконг посилив закон про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьНаселення Китаю зменшується другий рік поспільСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: