16.11.2024
Телеканал NTD

Оазис на голові: бельгієць замість маски надіває на себе мінітеплицю

Оазис на голові: бельгієць замість маски надіває на себе мінітеплицю

Бельгійський художник Ален Вершюрен прогулюється вулицями Брюсселя, а на його плечах розмістився портативний оазис. Це мінітеплиця..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Бельгійський художник Ален Вершюрен прогулюється вулицями Брюсселя, а на його плечах розмістився портативний оазис. Це мінітеплиця з оргскла, у якій росте лаванда, розмарин і чебрець. Вона захищає чоловіка від коронавірусу і створює навколо його голови власний маленький світ.

[Ален Вершюрен, творець портативного оазису]:
«Оазис — це місце спокою, умиротворення, прохолоди й процвітання в пустелі. Я маю оазис із лікарськими рослинами. А це означає, що я захищаю себе від шкоди, що діє ззовні, так само як це могло би бути в оазисі посеред пустелі».

Ідея не нова. Бельгієць створив портативну теплицю 15 років тому. Його надихнули пишні оазиси Тунісу, у яких він колись працював. Тепер же задум дістав друге життя. В Алена астма, тому він замінив маску на ось такий оазис.

[жителька Брюсселя]:
«Це не зовсім звичайно, щодня такого не побачиш. Дуже інноваційно. Гадаю, це круто. Не знаю, для чого це, та однаково дуже круто».

Ален створював портативний оазис, гадаючи, що зможе іноді в ньому ізольовуватися від світу. Але ефект вийшов протилежний. Люди стали частіше зав’язувати з ним розмову.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оазис на голові: бельгієць замість маски надіває на себе мінітеплицюВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїПінболом захоплюється дедалі більше молодіСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілДва індійські ресторани судяться через куряче карі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: