19.03.2024
Телеканал NTD

Як роботи допомагають дітям-аутистам у Гонконзі розвивати соціальні навички

Як роботи допомагають дітям-аутистам у Гонконзі розвивати соціальні навички

У Гонконзі роботи допомагають дітям і підліткам з аутизмом розвивати соціальні навички. Програму запровадили в державних..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У Гонконзі роботи допомагають дітям і підліткам з аутизмом розвивати соціальні навички. Програму запровадили в державних школах і деяких некомерційних організаціях.

[Кетрін Со, педагог-психолог]:
«Люди з аутизмом майже не прагнуть спілкуватися з іншими. Також у них підвищена чутливість до подій. Наприклад, вони гостро реагують на якийсь вираз обличчя чи на якісь інтонації. Тому ми використовуємо роботів, щоб прищепити дітям соціальні навички та зменшити їхнє занепокоєння».

На занятті два маленьких роботи розігрують певні сцени, демонструючи різну поведінку. Так дитина з аутизмом може зрозуміти, що, наприклад, кричати чи влаштовувати істерики неприйнятно. Також дітей вчать зосереджуватися на змісті уроку, а не на інтонації голосу чи відмінностях у розповідях.

[Кетрін Со, педагог-психолог]:
«Спочатку ми показуємо погану поведінку, а потім гарну. Далі пропонуємо дитині взяти участь у рольовій грі. Ми також ставимо дітям запитання, щоб переконатися в тому, що вони розуміють, як важливо правильно поводитися».

П’ятирічна Абігейл бере участь у програмі сім місяців.

[Мьюз Вон, мама дівчинки з аутизмом]:
«Вона стала активнішою. Наприклад, запитує людей, як їх звуть і ким вони працюють. Вона трохи включилася в громадське життя. Також вона стала краще вимовляти слова й вибудовувати речення, словниковий запас теж поповнився».

Програма діє з 2015 року. Її розпочали в Гонконзі й Макао. Брати участь можуть діти та підлітки від трьох до 18 років. Навчання пройшло вже більш як 1200 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як роботи допомагають дітям-аутистам у Гонконзі розвивати соціальні навичкиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: