23.01.2024
Телеканал NTD

«Найгірший період пандемії»: кількість померлих від COVID-19 в Аргентині перевищила 60 тисяч

«Найгірший період пандемії»: кількість померлих від COVID-19 в Аргентині перевищила 60 тисяч

Аргентина переживає найгірший період пандемії. Про це заявила міністр охорони здоров'я країни. Кількість смертей від COVID-19..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Аргентина переживає найгірший період пандемії. Про це заявила міністр охорони здоров’я країни. Кількість смертей від COVID-19 тут перевищила 60 тисяч. Останніми тижнями сумні рекорди б’є й добова кількість нових випадків зараження.

[Карла Віссотті, міністр охорони здоров’я Аргентини]:
«Із часу, коли торік 3-го березня почалася пандемія, зараз найризикованіший час, бо навіть попри те, що в нас міцна система охорони здоров’я й вакциновані лікарі, кількість нових випадків зараження й далі зростає, і це загрожує перевантажити сектор. А штами, що нині поширюються, збільшують ризик зараження та смерті».

Особливо великий тиск — на систему охорони здоров’я в столичному регіоні. Влада знову посилила карантинні заходи: обмежила пересування й заборонила людям юрбитися в приміщеннях.

В Аргентині щеплення роблять переважно вакциною Sputnik V.

[Карлос Камера, експерт з інфекційних захворювань]:
«Ми не очікували, що під час другої хвилі буде така кількість заражених і що хвиля наростатиме аж так швидко. Ще має значення швидкість вакцинації: з вікном у два-три тижні. Тож, на жаль, ми втратимо 2–3 тисячі людей».

Водночас у країні не згасають протести. Економіка лише зараз почала помалу відновлюватися, і люди непокояться, що нові карантинні обмеження зведуть це зростання нанівець. Протестують і лікарі.

[Кароліна Касерес, медсестра]:
«Бо з нас досить! Іде друга хвиля, і медсестри на передньому фронті, без гідних зарплат і без визнання. Сьогодні медсестрам не вистачає навіть на основні харчі. Це обурливо».

В Аргентині з початку пандемії виявили понад 2 мільйони 700 тисяч заражених коронавірусом. За цим показником країна — на 11 місці у світі.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Найгірший період пандемії»: кількість померлих від COVID-19 в Аргентині перевищила 60 тисячВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиМарокко: лазні закриті, води немаєМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: