20.04.2024
Телеканал NTD

У Франції навчають, як не сісти на мілину в Суецькому каналі

У Франції навчають, як не сісти на мілину в Суецькому каналі

Франсуа Майор упевнено веде макет вантажного судна каналом, який абсолютно ідентичний Суецькому. Це один з об'єктів..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Франсуа Майор упевнено веде макет вантажного судна каналом, який абсолютно ідентичний Суецькому. Це один з об’єктів навчального центру «Порт-Ревель» у Франції. Тут тренують проводити кораблі небезпечними й вузькими місцями.

[Франсуа Майор, директор навчального центру «Порт-Ревель»]:
«Ми перебуваємо в “Порт-Ревелі”. Це копія Суецького каналу, яку зроблено в масштабі 1:25. Глибина, береги, форма каналу точно такі ж, які мав справжній канал до реконструкції 2015 року. Це зроблено, щоб навчання проходило в реалістичних умовах».

Навчальний центр працює з 67-го року. Його постійно модернізують. На штучному озері є генератори хвиль, течії та вітру.

[Франсуа Майор, директор навчального центру «Порт-Ревель»]:
«Складнощі такі ж, як і на Суецькому каналі. Незначна відмінність тільки в тому, що тут важко зімітувати піщані бурі. Інакше тут були б дуже потужні пориви вітру, і вас із кораблем несло б на той чи інший берег».

Курсанти також навчаються лоцманського проведення в умовах технічних проблем, наприклад, коли зламався двигун.

Нещодавно увагу світової спільноти прикував до себе Суецький канал. Його на тиждень перекрив гігантський контейнеровоз, що сів на мілину. Тоді світова торгівля щодня втрачала майже десять мільярдів доларів.

[Франсуа Майор, директор навчального центру «Порт-Ревель»]:
«Після кожної аварії на воді до нас приходять нові клієнти. Вони дуже зацікавлені в нас навчатися, бо економічні втрати можуть бути величезними. А вартість послуг “Порт-Ревелі” не порівняти зі шкодою, завданою судном, що сіло на мілину».

На озері також відтворено затоку Сан-Франциско, озеро Сабін у техаському Порт-Артурі та інші складні для навігації місця. У навчальному центрі є моделі суден і буксирів, також виконані в масштабі 1:25.

Тут навчаються й підвищують кваліфікацію лоцмани й капітани з різних країн. За минулі роки центр підготував понад 6500 фахівців.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції навчають, як не сісти на мілину в Суецькому каналіУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямМарокко: лазні закриті, води немаєМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти малярії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: