24.08.2024
Телеканал NTD

Індонезієць розповідає казки, щоб урятувати мангрові ліси

Індонезієць розповідає казки, щоб урятувати мангрові ліси

У шапці, що нагадує голову носорога, і з коробкою з написом «Казки» екоактивіст Самсудін ходить індонезійськими..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У шапці, що нагадує голову носорога, і з коробкою з написом «Казки» екоактивіст Самсудін ходить індонезійськими селами й розповідає про прибережну ерозію. А також про те, як мангрові ліси можуть урятувати природне середовище проживання людей.

50-річний чоловік нещодавно привіз свої історії до Індрамаю. Раніше берег цього регіону від високих хвиль захищали мангрові ліси. Але потім вони зникли, і берегова лінія дуже постраждала.

[Самусудін, природозахисник]:
«Коли я вирішив розповідати казки, я сподівався, що діти, яких я зустріну, стануть героями свого природного середовища, героями у справі порятунку індонезійських рідкісних тварин, лісів і збереження мангрових заростей нашої країни».

І, схоже, його зусилля немарні.

[Джоан Пратама, школяр]:
«Я дуже щасливий. Історія дуже цікава».

[Мухаммад Джефрі, школяр]:
«Мангри — це дерева, які висаджують люди, щоб захистити землю».

Президент Індонезії для порятунку мангрових лісів створив спеціальне агентство. Його мета — до 2024 року відновлювати по 150 тисяч гектарів лісів за рік.

Команда екологів Самсудіна вирішила допомогти. Вона садить молоді дерева там, де їх незаконно вирубали під рибні ферми. Але повторне висаджування — нелегка битва.

[Самусудін, природозахисник]:
«Люди гадають, що ми божевільні, і те, що ми робимо, — марна справа. Вони вважають висаджування мангрових дерев порушенням. Тому багато того, що ми посадили, було вирвано. Але ми повинні й далі це робити».

Багато фермерів кажуть, що захищати берегову лінію треба дамбами.

[Расенді, фермер]:
«Треба зробити кам’яну дамбу, щоб вона блокувала хвилі. Море з’їдає нашу землю. Ліпше захистити її камінням».

За даними із супутників, майже 90 % усієї берегової лінії Індрамаю протяжністю 114 кілометрів постраждали від ерозії. Ще коло 6100 гектарів землі затоплено морською водою.

Загалом в Індонезії мангрові ліси розкинулись на близько 3,3 мільйона гектарів, з яких понад 600 тисяч гектарів у критичному стані.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індонезієць розповідає казки, щоб урятувати мангрові лісиЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Найбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: