19.09.2024
Телеканал NTD

Продемократичних активістів повернули з материкового Китаю до Гонконгу, де їм висунуть нові звинувачення

Продемократичних активістів повернули з материкового Китаю до Гонконгу, де їм висунуть нові звинувачення

Вісьмох продемократичних активістів перевезли з материкового Китаю назад до Гонконгу, де їм мають висунути звинувачення в..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Вісьмох продемократичних активістів перевезли з материкового Китаю назад до Гонконгу, де їм мають висунути звинувачення в участі в несанкціонованих акціях протесту. Раніше китайський суд дав їм тюремні терміни тривалістю від сімох місяців до трьох років за незаконний перетин кордону.

У Гонконзі активістів почали арештовувати торік, коли Пекін напряму ухвалив у цьому автономному регіоні закон про нацбезпеку. Він дав китайській поліції можливість затримувати фактично будь-кого, користуючись нечітко сформульованими статтями про тероризм, сепаратизм чи зв’язки з іноземними силами.

Відтоді багато активістів, яких звинувачували в участі в незаконних акціях протесту, почали тікати з регіону. Вісім арештованих були серед 12 осіб, які намагалися на човні допливти до Тайваню, що є частково визнаною державою, яку Пекін уважає своєю бунтівною провінцією.

Але активістів, серед яких було двоє неповнолітніх, перехопила берегова охорона КНР. Десятьом із затриманих зрештою висунули обвинувальні вироки. Двоє і нині у в’язниці Шеньчженя. Неповнолітніх звільнили й відправили до Гонконгу.

Гонконг — колишня британська колонія. У 1997 році Лондон передав його під управління Пекіна. За договором, регіон упродовж 50 років повинен зберігати свою автономію і демократичне управління. До того ж Китай обіцяв запровадити там вільні вибори.

Однак нещодавно влада Китаю ще більше обмежила свободу виборів у Гонконзі. Крім того, жителі регіону кажуть, що Пекін дедалі більше обмежує їхні свободи загалом.

Інші країни, зокрема США, Велика Британія та Австралія, закликали панівну в Китаї компартію припинити урізати права громадян. Вашингтон також позбавив Гонконг статусу свого особливого торгового партнера.
Коротке посилання на цю сторінку:

Продемократичних активістів повернули з материкового Китаю до Гонконгу, де їм висунуть нові звинуваченняОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТемпературний рекорд у Пекіні: 300 годин морозівНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуЖителі китайських провінцій Ганьсу та Цинхай сплять на морозі після землетрусуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюНаселення Китаю зменшується другий рік поспіль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: