19.10.2024
Телеканал NTD

Нова хвиля коронавірусу в Індії: по два пацієнти на ліжко

Нова хвиля коронавірусу в Індії: по два пацієнти на ліжко

Добовий приріст нових заражених коронавірусом в Індії б'є сумні рекорди не тільки країни, а й усього..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Добовий приріст нових заражених коронавірусом в Індії б’є сумні рекорди не тільки країни, а й усього світу. У четвер, згідно з офіційними даними, тут виявили більш як 200 тисяч нових інфікованих. Такого не було ніде у світі з початку пандемії.

У лікарнях бракує місць, і пацієнтів, які потребують кисню, кладуть по двоє на одне ліжко.

Ця державна лікарня в Нью-Делі — одна з найбільших у країні, де лікують тільки пацієнтів із ковідом. Вона розрахована на півтори тисячі осіб. За фактом хворих більше, і нові не припиняють надходити.

[Суреш Кумар, головний лікар медзакладу в Нью-Делі]:
«У нас перевантаження. Усе зайнято. Пацієнтів удвічі більше. Спочатку ліжок у реанімації було менше. Ми додали ще. Було 54, тепер — 300».

Торік в Індії три місяці тривав один із найсуворіших у світі локдаунів. До початку цього року майже всі обмеження зняли.

Зараз у багатьох регіонах, зокрема в найбільшому індійському місті Мумбай та в штаті Махараштра загалом, вводять локальні обмеження.

За загальною кількістю заражених Індія — на другому місці у світі після США. З початку епідемії вірус тут виявили в коло 14 мільйонів 300 тисяч осіб.

На думку влади, новий спалах виник через нездатність людей тримати між собою дистанцію та носити маски.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова хвиля коронавірусу в Індії: по два пацієнти на ліжкоОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиЗнов маски: у Мілані нічим дихати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: