26.08.2024
Телеканал NTD

Німецький борець зробив із курника спортзал і готується перемогти на Олімпіаді

Німецький борець зробив із курника спортзал і готується перемогти на Олімпіаді

Колишній курник у німецькому місті Лайнфельден-Ехтердінген став спортзалом для атлета Франка Штеблера. Він триразовий чемпіон світу..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Колишній курник у німецькому місті Лайнфельден-Ехтердінген став спортзалом для атлета Франка Штеблера. Він триразовий чемпіон світу з греко-римської боротьби. І хоча пандемія порушила багато планів, спортсмен наполегливо йде до мрії — здобути золото на Олімпіаді в Токіо.

[Франк Штеблер, борець]:
«Це старий курник, у якому мій дідусь вирощував курчат. Уявіть собі, тут стояли ящики для пташенят. І якщо дуже уважно прислухаюся, то іноді в пригніченому й змученому стані чую їхнє квокання».

Переробити курник на спортзал допомогли друзі та рідні. Клуб, у якому тренувався Франк, через пандемію закрили. Тепер він займається тут з одним чи двома партнерами.

І все б добре, але в жовтні спортсмен перехворів на коронавірус. Він погано почувався, з’явилася задишка. На те, щоб повністю одужати, знадобилося три місяці. У той час атлет не тренувався. До того ж об’єм його легенів зменшився.

[Франк Штеблер, борець]:
«Це було великим потрясінням і регресом. Особливо прикро, коли є потенціал для перемоги на Олімпіаді. І менш ніж за пів року до Олімпійських ігор об’єм легенів скоротився на 20 %. Ситуація зовсім неоптимістична».

Утім, Франк не відступає: постійно виконує силові й дихальні вправи.

[Франк Штеблер, борець]:
«4 серпня, приблизно о пів на дев’яту вечора за місцевим часом, закінчиться моя кар’єра і мрії про олімпійську медаль стануть марними. Плану “Б” немає. Тому я йду ва-банк. Матиму все або нічого».

Франк Штеблер здобув золото на чемпіонатах світу 2015, 2017 і 2018 років. Він також ставав чемпіоном Європи у 2012 і 2020 роках.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: