23.11.2024
Телеканал NTD

Уболівальники перемогли: футбольна Суперліга розвалилася, не встигнувши початися

Уболівальники перемогли: футбольна Суперліга розвалилася, не встигнувши початися

Європейська Суперліга зазнала краху, не встигнувши провести жодної гри. Плани щодо її створення наразилися на шалений..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Європейська Суперліга зазнала краху, не встигнувши провести жодної гри. Плани щодо її створення наразилися на шалений опір уболівальників, гравців і політиків.

Клуби почали виходити із закритого футбольного турніру всього за кілька днів після того, як оголосили про його створення. Спочатку до нього приєдналися 12 клубів: серед них половина — британські, половина — іспанські та італійські.

Потім під тиском усі шість англійських ФК вийшли. Це «Арсенал», «Челсі», «Ліверпуль», «Манчестер Юнайтед», «Манчестер Сіті» і «Тоттенгем».

Серед решти команд ще три також оголосили про вихід. Це італійські «Інтернаціонале» й «Мілан» та іспанська «Атлетіко Мадрид».

Залишаються поки тільки «Ювентус», «Барселона» й «Реал Мадрид». Проте президент «Ювентусу» Андреа Аньєллі визнав поразку.

[Андреа Аньєллі, президент «Ювентусу»]:
«Я й нині впевнений, що це прекрасний проєкт, який перетворився б на піраміду й став би найкращим чемпіонатом світу. Але я не думаю, що він зараз досі життєздатний».

Критики казали, що турнір є закритим і доступний тільки для кількох елітних команд. Прем’єр-ліга погрожувала ввести санкції щодо шістьох бунтівних британських клубів. А прем’єр-міністр Борис Джонсон розглядав питання про ухвалення законів, що не дали б сформувати новий європейський чемпіонат, який він назвав картелем.

Уболівальники ж казали, що збираються відмовитися підтримувати свої клуби.

Власник «Ліверпуля» Джон Генрі перепросив фанатів.

[Джон Генрі, власник «Ліверпуля»]:
«Хочу попросити вибачення в усіх уболівальників футбольного клубу “Ліверпуль” за той розлад, який я спричинив за ці 48 годин. Цього можна не казати, але я все ж скажу: проєкт ніколи б не вижив без підтримки уболівальників».

Сама Суперліга написала публічну заяву, у якій ще раз наголосила, що статус кво європейського футболу має змінитися. Вона також зазначила, що збирається підкорегувати проєкт, щоб надати уболівальникам найкращий досвід, а також дати змогу всім клубам заробити на тлі пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: