26.07.2024
Телеканал NTD

В Еквадорі президентом несподівано став банкір Гільєрмо Лассо

В Еквадорі президентом несподівано став банкір Гільєрмо Лассо

Жителі еквадорської столиці висловлюють підтримку банкірові Гільєрмо Лассо після того, як він переміг на президентських виборах...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Жителі еквадорської столиці висловлюють підтримку банкірові Гільєрмо Лассо після того, як він переміг на президентських виборах. Під час передвиборчої кампанії він обіцяв відновити економіку, що постраждала через коронавірус. Водночас виборці не піддалися на вмовляння його суперника-соціаліста, який обіцяв підвищити соцвиплати й пенсії.

[житель Кіто]:
«Побачимо. Я, як житель Кіто й еквадорець, завжди хотів змін. Можливо, вони доб’ються обіцяного. Надіюся, зміни будуть. Ми вже втомилися від несправедливості в нашій країні».

[житель Кіто]:
«Я не голосував за Лассо, але промова, яку він виголосив увечері, була дуже зворушливою. Він говорив щиро. Я бажаю йому всього найкращого. Надіюся, йому працюватиметься легко, і він співпрацюватиме з парламентом».

[жителька Кіто]:
«Думаю, люди щасливі, бо це була воля людей. І гадаю, з цим президентом країна ставатиме кращою і кращою».

Підсумок виборів визначили в другому турі, у якому Лассо здобув 52 % голосів виборців. Тепер 65-річний обраний президент повинен буде знайти спосіб дати поштовх розвитку економіки, залучити іноземні інвестиції і створити нові робочі місця.

Його попередник Ленін Морено вирішив не переобиратися на другий термін.

А суперник Лассо Андрес Араус обіцяв кожній бідній сім’ї одноразову допомогу розміром 1000 доларів, а також повернення до програм соціального забезпечення колишнього президента Рафаеля Корреа.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Еквадорі президентом несподівано став банкір Гільєрмо ЛассоНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: