25.08.2024
Телеканал NTD

Прокинувся вулкан: міста на карибському острові Сент-Вінсент укрило товстим шаром попелу

Прокинувся вулкан: міста на карибському острові Сент-Вінсент укрило товстим шаром попелу

Багато міст карибського острова Сент-Вінсент покрив товстий шар попелу, зокрема й столицю Кінгстаун. Сірими стали будинки,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Багато міст карибського острова Сент-Вінсент покрив товстий шар попелу, зокрема й столицю Кінгстаун. Сірими стали будинки, автомобілі та дороги. У п’ятницю тут сталося виверження вулкана, який спав більш як 40 років.

З небезпечної зони евакуювали близько 16 тисяч осіб. Людей розміщують у тимчасових притулках.

У багатьох районах через попіл перекрили постачання води та електроенергії.

[Білл, рятувальник]:
«Наша громада залежить від сільського господарства, тому якщо таке триватиме ще 3–4 місяці, то в цій частині країни людям стане жити дуже важко».

Вулкан Суфрієр — один із найдавніших у Вест-Індії. Йому 60 мільйонів років. Перед цим він нагадував про себе в 1979 році.

На острові Сент-Вінсент живе близько 116 тисяч осіб. Як вулкан буде поводитися далі, поки невідомо. Науковці попереджають, що виверження може тривати кілька тижнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прокинувся вулкан: міста на карибському острові Сент-Вінсент укрило товстим шаром попелуДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуГонконг посилив закон про нацбезпекуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: