26.12.2024
Телеканал NTD

Севілья відроджує традицію дарувати британській королеві апельсини на мармелад

Севілья відроджує традицію дарувати британській королеві апельсини на мармелад

До Севільї прийшла весна, і місто наповнилося ароматом квітучих апельсинів. Тут росте 50 тисяч цих дерев...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

До Севільї прийшла весна, і місто наповнилося ароматом квітучих апельсинів. Тут росте 50 тисяч цих дерев. Плоди щороку збирають вручну.

Частина врожаю із Севільського Алькасару може опинитися на столі Єлизавети II — британської королеви. Тут хочуть відродити давню традицію, коли з плодів, зібраних на території цього колишнього форту маврів, робили мармелад для британських монархів.

[Мануель Уртадо, працівник Севільського Алькасару]:
«Ці апельсини ростуть у найстарішому чинному королівському палаці у світі. Вони особливі з історичного і традиційного погляду. Як і всі інші апельсини Севільї, вони гірко-солодкі. І з них особливо добре готувати джем».

Сади Алькасару розкинулися на 7000 квадратних метрів. Тут росте більш як 1000 апельсинових дерев. Деяким сотні років. Це унікальна частина історії міста.

Севілья почала дарувати апельсини британським монархам за правління королеви Вікторії. А точніше, після того, як її внучка Вікторія Євгенія Баттенберзька вийшла заміж за короля Іспанії Альфонсо XIII.

Посольство Великої Британії в Мадриді вже отримало апельсини із Севільського Алькасару. І посол особисто прийшов на кухню, щоб зробити мармелад для королеви.

Свій майстер-клас він виклав у соцмережах. Каже, що готував за сімейним рецептом.

[Г’ю Елліот, посол Великої Британії в Іспанії]:
«Удома його готую лише я. Насправді це старий рецепт моєї матері. Він записаний у моїй книзі рецептів».

Із севільських апельсинів роблять не лише мармелад, а й випічку, шоколад, лікери та вина.

Уперше помаранчеві фрукти завезли до Севільї араби з Азії коло 1000 років тому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Севілья відроджує традицію дарувати британській королеві апельсини на мармеладОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Гаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюСрібло в Єгипті — нове золото

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: