18.12.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії з’явиться перший пасажирський катер з електродвигуном

У Великій Британії з'явиться перший пасажирський катер з електродвигуном

У морському парку Великої Британії незабаром буде перший пасажирський катер з електродвигуном. Судно під назвою e-Voyager..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

У морському парку Великої Британії незабаром буде перший пасажирський катер з електродвигуном. Судно під назвою e-Voyager ретельно випробовували майже пів року, і воно вже готове перевозити людей через протоку, що біля міста Плімут.

[Бен Сквайр, засновник компанії ― власника електрокатера]:
«Час настав. Треба відійти від дизельних двигунів через відомі всім причини. Ці мотори забруднюють природу, а я хочу вести бізнес і не шкодити екології».

У катері замінили дизельний двигун на електричний. Повністю зарядити батареї можна за три години.

[Бен Сквайр, засновник компанії ― власника електрокатера]:
«Ми всі вчимося. Модернізація транспорту — це нормально, але пристосувати такий катер до використання в морі досить складно. Судно оточує солоне повітря, морська вода, і воно весь день погойдується на хвилях».

На думку власника компанії, електричні катери сподобаються пасажирам, бо працюють безшумно.

До того ж морський парк Великої Британії, можливо, чекає такий же сценарій, що й автомобільну галузь. На початку 2030 року в країні заборонять продавати машини з бензиновими й дизельними двигунами. Уряд може вжити таких самих заходів і до водного транспорту.

На катері e-Voyager може розміститися 12 пасажирів. Компанія вже модернізує і більше судно, яке зможе перевозити до 150 осіб. Його двигуни працюватимуть без підзаряджання 14 годин.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії з’явиться перший пасажирський катер з електродвигуномАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024Нові протези дають змогу відчувати температуру предметівSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: