19.02.2024
Телеканал NTD

На розкопках стародавньої Олімпії знайшли майже 3000-літню статуетку бика

На розкопках стародавньої Олімпії знайшли майже 3000-літню статуетку бика

Грецькі археологи знайшли стародавню бронзову статуетку бика на місці розкопок святилища Олімпія, що на півострові Пелопоннес...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Грецькі археологи знайшли стародавню бронзову статуетку бика на місці розкопок святилища Олімпія, що на півострові Пелопоннес.

Фігурку відкопали біля руїн храму Зевса. Науковці вважають, що її виготовили в період між 1050 і 700 роками до нашої ери.

Статуетка добре збереглася. На думку археологів, її піднесли головному богу-олімпійцеві як жертвопринесення.

Спочатку Олімпія була поселенням у грецькій області Еліда. Античні Олімпійські ігри вперше пройшли там у 776 році до нашої ери й були чимось на зразок релігійного культу. Туди з’їжджалися атлети з усієї Греції. На час змагань припинялися війни між усіма грецькими полісами.

Спочатку на Олімпіаді змагалися лише бігуни. Потім з’явилися перегони на колісницях і боротьба. Також олімпійці згодом почали змагатися в стрибках у довжину, метанні списа й диска. Античні Олімпійські ігри проходили до 393 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

На розкопках стародавньої Олімпії знайшли майже 3000-літню статуетку бикаАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу200 давніх украдених артефактів повернулися до ПеруНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: