19.03.2024
Телеканал NTD

ЄС обіцяє Туреччині нове стабільне фінансування за стримування біженців

ЄС обіцяє Туреччині нове стабільне фінансування за стримування біженців

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорила з урядом Туреччини проблему біженців. Під час переговорів в..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорила з урядом Туреччини проблему біженців. Під час переговорів в Анкарі вона пообіцяла стабільне фінансування для залагодження міграційної кризи. Натомість турецький уряд повинний дотримуватися прав людини.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Туреччина має поважати міжнародні норми та стандарти у сфері прав людини, яких країна зобов’язалася дотримуватися як член-засновник Ради Європи. Я дуже стурбована тим, що Туреччина вийшла зі Стамбульської конвенції. Мова йде про захист жінок і дітей від насильства. Це явно неправильний сигнал».

У Туреччині зараз коло чотирьох мільйонів біженців, здебільшого сирійців. Анкара останнім часом звинувачує ЄС у невиконанні зобов’язань, прописаних у міграційній угоді 2016 року. Згідно з нею, в обмін на стримування потоку біженців Туреччина має отримувати фінансову допомогу.

Минулого місяця на саміті Євросоюз оголосив, що починає зміцнювати торговельні відносини з Туреччиною й планує надавати додаткові кошти на біженців.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Ми очікуємо, що Туреччина виконуватиме взяті на себе зобов’язання. Сюди входить запобігання нерегулярним відправленням біженців, а також відновлення операцій із їх повернення з грецьких островів до Туреччини без жодних затримок».

На саміті ЄС також попередив Анкару про можливі санкції, якщо та знову розвідуватиме енергоресурси у спірних водах Середземного моря.

На території Середземномор’я претендують і члени ЄС Греція та Кіпр. Напруженість зросла в серпні, коли фрегати ВМС Туреччини та Греції супроводжували судна, які розвідували родовища у спірних водах. Євросоюз підтримав Афіни, а Анкара звинуватила блок в упередженості. Пізніше сторони почали переговори.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС обіцяє Туреччині нове стабільне фінансування за стримування біженцівПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: