25.12.2024
Телеканал NTD

Північна Корея, імовірно, знову провела випробування балістичних ракет

Північна Корея, імовірно, знову провела випробування балістичних ракет

Північна Корея недавно запустила щонайменше два снаряди. Як припускають, це можуть бути балістичні ракети. Про це..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Північна Корея недавно запустила щонайменше два снаряди. Як припускають, це можуть бути балістичні ракети. Про це повідомили відомства Південної Кореї, Японії та США.

Так, Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що принаймні два невідомі снаряди було випущено в море на східному узбережжі північнокорейської провінції Хамгьон.

Це перше випробування, яке КНДР провела після того, як Білий дім зайняла адміністрація Джо Байдена.

Північній Кореї заборонено запускати балістичні ракети згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН. Якщо випробування підтвердяться, для Байдена це стане новою перешкодою в налагодженні діалогу з Пхеньяном. Поки взаємодія, яку вів із КНДР Дональд Трамп, призупинилася.

За даними розвідувальних служб США й Південної Кореї, минулих вихідних Північна Корея теж випустила дві крилаті ракети малої дальності. Але Байден назвав ці випробування звичайною справою, а офіційні особи у Вашингтоні заявляють, що вони, як і раніше, відкриті для діалогу з Пхеньяном.

Водночас у Білому домі кажуть, що Байден не планує вести переговори з Кім Чен Ином віч-на-віч, і що він має стосовно цього інші плани. Які саме, поки не уточнюється.

Нагадаємо, Дональд Трамп провів кілька переговорів із Кім Чен Ином. Він став першим американським президентом, який ступив на територію КНДР у демілітаризованій зоні на кордоні з Південною Кореєю. Він також організував перший в історії саміт між Північною Кореєю і США.

Трамп різко критикував Пхеньян за запуски ракет і будь-які порушення. Водночас він тепло відгукувався про Кім Чен Ина й казав, що за його влади КНДР має потенціал.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея, імовірно, знову провела випробування балістичних ракетЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: