26.01.2024
Телеканал NTD

Четверті вибори за два роки: Нетаньягу закликає сформувати стабільний уряд

Четверті вибори за два роки: Нетаньягу закликає сформувати стабільний уряд

Партія «Лікуд» прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, згідно з попередніми даними, перемагає на парламентських виборах. Голосування пройшло..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Партія «Лікуд» прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, згідно з попередніми даними, перемагає на парламентських виборах. Голосування пройшло вчетверте за останні два роки. Як передбачають, сформувати уряд прем’єрові знову буде непросто.

Екзитполи показують, що «Лікуд» набирає близько 26 % голосів. Далі йде опозиційна партія «Єш Атід» на чолі з Яіром Лапідом. Вона має коло 11 %.

Сам Нетаньягу натякнув на свою перемогу.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Сьогодні ми здобули величезну перемогу. Ми зробили “Лікуд” найбільшою партією Ізраїлю».

Він також сказав, що країні потрібен стабільний уряд.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Стабільний уряд — це вимога нашого часу й тих труднощів, які стоять перед нами. Нам не можна втягувати Ізраїль ще й у п’яті вибори».

Нетаньягу має підтримку від «Єш Атід». Однак навіть із цією партією йому буде нелегко формувати більшість у парламенті. Йому також може знадобитися допомога правого альянсу «Яміна». У такому разі він зможе розраховувати на 61 місце в 120-місному парламенті.

Після виборів будуть переговори про формування коаліції. Вони відбуваються після кожного голосування, відколи в 1948 році виникла держава Ізраїль. Якщо не вдасться сформувати жодної коаліції, країні загрожують п’яті вибори.
Коротке посилання на цю сторінку:

Четверті вибори за два роки: Нетаньягу закликає сформувати стабільний урядВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: