02.12.2024
Телеканал NTD

У Гонконзі судять 47 активістів за організацію праймериз

У Гонконзі судять 47 активістів за організацію праймериз

Коло 1000 осіб зібралося біля суду в Гонконзі перед розглядом справ 47 продемократичних активістів. Їх звинувачують..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Коло 1000 осіб зібралося біля суду в Гонконзі перед розглядом справ 47 продемократичних активістів. Їх звинувачують у змові, яка мала на меті повалення влади.

Цей судовий процес став продовженням кампанії придушення опозиції в автономному регіоні КНР за допомогою нового закону про нацбезпеку.

47 активістів торік у липні організували неофіційні праймериз, щоб визначити найсильніших кандидатів перед виборами до законодавчого органу міста. Як стверджує сторона звинувачення, ці праймериз були частиною плану з повалення уряду.

[активіст]:

«Це повне божевілля, безумство влади. Вона намагається заборонити людям висловлювати свою думку. Вона навіть використовує вибори, щоб виявити політичні погляди гонконжців».

[протестувальник]:
«Вони пожертвували своїм майбутнім заради Гонконгу. Можливо, для нас це останній шанс побачити їх чи з ними попрощатися. Я пам’ятатиму кожну мить зустрічі з ними».

На лаві підсудних опинилося 39 чоловіків і вісім жінок віком від 23 до 64 років. Згідно зі статтями закону, за яким їх судять, їм загрожують тривалі терміни аж до довічного ув’язнення.

Закон про національну безпеку Пекін ухвалив у регіоні напряму торік. Його нечітко сформульовані статті дають змогу арештувати фактично будь-кого, звинувативши в тероризмі, сепаратизмі чи в змові з іноземними силами. Водночас дія закону поширюється як на громадян КНР, так й інших країн. Усіх обвинувачених також можуть відправити на суд до материкового Китаю.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконзі судять 47 активістів за організацію праймеризКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконг посилив закон про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: