19.07.2024
Телеканал NTD

Співробітник ВООЗ: Китай відмовився надавати дані про ранні випадки захворювання на COVID-19

Співробітник ВООЗ: Китай відмовився надавати дані про ранні випадки захворювання на COVID-19

Китай відмовився передавати Всесвітній організації охорони здоров'я докладні дані про перші випадки захворювання на COVID-19. Про..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Китай відмовився передавати Всесвітній організації охорони здоров’я докладні дані про перші випадки захворювання на COVID-19. Про це сказав член команди розслідувачів від ВООЗ. Він є учасником групи, яка намагається визначити джерела пандемії.

За словами австралійця Домініка Дваєра, експерта з інфекційних захворювань, команда подала запит на дані про 174 випадки захворювання в місті Ухань, що сталися в грудні 2019 року. Але отримали лише короткий огляд необхідної інформації.

[Домінік Дваєр, член команди з розслідування від ВООЗ]:
«В ідеалі, треба ретельно перевіряти кожного пацієнта. Ми називаємо це складанням порядкового списку. Це стандартна практика під час розслідування спалаху. Проте китайці з цього питання нам дали лише підсумкові дані. Ми хотіли б отримати всю інформацію, але її поки не надали».

За словами Дваєра, необхідні дані мають критично важливе значення, бо лише половина з тих 174 хворих відвідувала ринок морепродуктів в Ухані. А саме його називають місцем виникнення епідемії.

Білий дім у суботу висловив глибоке занепокоєння щодо звіту ВООЗ про COVID-19 у Китаї. Радник з національної безпеки США Джейк Салліван закликав КНР надати дані найперших днів спалаху.

У своїй заяві він сказав, що звіт обов’язково має бути незалежним і уряд Китаю не повинен його змінювати.

Розслідування ВООЗ проходить із затримками. Також є побоювання, що Пекін надає експертам неповну інформацію. Раніше Вашингтон звинувачував Пекін у приховуванні масштабів початкового спалаху.
Коротке посилання на цю сторінку:

Співробітник ВООЗ: Китай відмовився надавати дані про ранні випадки захворювання на COVID-19Американський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: