16.11.2024
Телеканал NTD

СОТ переглянула прогноз темпів зростання світової торгівлі товарами на 2021 рік

СОТ переглянула прогноз темпів зростання світової торгівлі товарами на 2021 рік

Світова організація торгівлі переглянула свій прогноз зростання світової торгівлі товарами на 2021 рік у бік підвищення...

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Світова організація торгівлі переглянула свій прогноз зростання світової торгівлі товарами на 2021 рік у бік підвищення. Зі слів директора СОТ, головна причина в тому, що підсумок 2020 року виявився ліпшим, ніж очікували.

[Нгозі Оконджо-Івеала, директор СОТ]:
«Обсяг світової торгівлі товарами у 2020 році все ж скоротився на 5,3 %. Але цей спад був меншим, ніж передбачали спочатку. Після різкого зниження в першій половині року в другому півріччі торгівля відновилася швидше, ніж ми думали раніше».

Як очікують, у 2021-му торгівля товарами у світі зросте на 8 %. Однак у 2022 цей показник знову знизиться.

[Нгозі Оконджо-Івеала, директор СОТ]:
«Темпи зростання світової торгівлі у 2022 році, як очікується, упадуть до 4 %. Важливо зазначити, що це означатиме, що ситуація не відновиться до положення перед пандемією. COVID-19 і далі є найбільшою загрозою для торгівлі».

За словами голови СОТ, якщо у світі не буде перебоїв із розподілом вакцин, то організація зможе переглянути свій прогноз на 2021 рік у бік підвищення ще на два з половиною процентні пункти.

[Нгозі Оконджо-Івеала, директор СОТ]:
«Якщо нинішній прогноз СОТ підтвердиться, експорт з Азії наприкінці 2021 року буде на 10 % вищим, ніж у 2019-му, тоді як у більшості інших регіонів зростання буде меншим чи буде помірне зниження. Наприклад, експорт із Європи й Північної Америки буде стабільним, а постачання з Африки та з Близького Сходу скоротиться на чотири й три відсотки відповідно».

Водночас провідний економіст СОТ Роберт Купман сказав, що торгівля стане стабільною до 2022 року, однак сценарій залежатиме від рівня світового ВВП.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: