20.03.2024
Телеканал NTD

Звіт: у січні 2021 влада Китаю ув’язнила майже 200 прихильників Фалуньгун

Гонконг. Протест прихильників Фалуньгун проти репресій у Китаї в День прав людини. MIKE CLARKE / AFP via Getty Images

Нові факти про переслідування релігійних груп у Китаї оприлюднив у своїй нещодавній доповіді веб-сайт Minghui.org. Він збирає дані про репресії щодо медитативної практики Фалуньгун з боку комуністичної влади КНР.

Згідно зі звітом, у січні цього року влада Китаю незаконно ув’язнила майже 200 прихильників Фалуньгун. У всіх випадках це сталося через те, що вони не захотіли виконувати вимогу відмовитися від своєї віри.

Серед вироків найсуворішим виявився термін більш ніж 10 років. Також, понад 30 засуджених – люди похилого віку. Одному з них 80 років. Його засудили до восьми років ув’язнення. Ще двом людям віком 72 роки і 65 років дали по дев’ять років в’язниці.

У звіт також включили деякі випадки кінця минулого року, оскільки не завжди вдається отримати інформацію вчасно.

Фалуньгун (інша назва – Фалунь Дафа) – це мирна практика самовдосконалення, заснована на принципах істина, доброта й терпіння. Вона містить п’ять комплексів медитативних вправ.

У 90-х роках минулого століття Фалуньгун був у Китаї дуже популярним. Тоді в країні за різними оцінками ним займалося від 70 до 100 мільйонів осіб. Однак у 1999 році влада розв’язала щодо Фалуньгун загальнонаціональні репресії.

Відтоді, за даними правозахисників, мільйони жителів Китаю було через це ув’язнено. Сотні тисяч зазнали катувань.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: