20.10.2024
Телеканал NTD

12-річний інвестор із Південної Кореї заробляє на купівлі акцій

12-річний інвестор із Південної Кореї заробляє на купівлі акцій

Ранковий перегляд ділових новин — звичайний початок дня 12-річного південнокорейця Квон Чуна. Він купує акції і..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ранковий перегляд ділових новин — звичайний початок дня 12-річного південнокорейця Квон Чуна. Він купує акції і мріє стати новим Ворреном Баффетом.

[Квон Чун, 12-річний школяр та інвестор]:
«Моя мрія як інвестора — отримувати довгостроковий прибуток, щоб я міг допомагати нужденним сусідам. Це буде справжня радість».

Таке хобі у хлопчика з’явилося торік. Сидячи на карантині, він став просити маму відкрити йому рахунок із початковим капіталом у понад 20 тисяч доларів. Тоді еталонний індекс KOSPI якраз почав відновлюватися після найбільшого падіння за десятиліття. Тож Квон отримав 43 % прибутку.

[Квон Чун, 12-річний школяр та інвестор]:
«Один експерт сказав, що це можливість, яка випадає раз на десятиліття. Я подумав, що це дуже важливо, але мої батьки були проти інвестицій, тому я постійно говорив із ними й переконував відкрити мені обліковий запис і почати інвестувати».

Дедалі більше інвесторів-новачків у Південній Кореї — підлітки. І тенденція посилюється, бо фондові ринки приваблюють батьків, які розчарувалися в системі освіти.

[Лі Ин Чу, мама Квон Чуна]:
«Ми живемо в іншому світі. Ліпше було б, якби людина сама розвивала свої таланти й мала час це робити замість того, щоб старанно вчитися й намагатися потрапити в якусь компанію».

Популярність такого виду заробітку зростає через проблеми з працевлаштуванням молодих південнокорейців. На початку січня кожен четвертий із них не мав роботи. Це найгірший показник у країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: