20.06.2024
Телеканал NTD

МВФ оновив прогноз економічного зростання на 2021 рік

МВФ оновив прогноз економічного зростання на 2021 рік

Згідно з новим прогнозом Міжнародного валютного фонду, глобальне економічне зростання у 2021 році буде вищим, ніж..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Згідно з новим прогнозом Міжнародного валютного фонду, глобальне економічне зростання у 2021 році буде вищим, ніж гадали раніше. Шеф-економіст МВФ Гіта Гопінат ще сказала, що спад у 2020 році становитиме 3,5 %. Це на 0,9 процентного пункту нижче за жовтневий прогноз.

[Гіта Гопінат, головний економіст МВФ]:
«Згідно з нашою найсвіжішою оцінкою глобального економічного зростання, у 2021 році він становитиме 5,5 %. Це на три десятих відсотка вище за попередній прогноз. У 2022-му зростання буде помірнішим і, як очікується, досягне 4,2 %. Підвищення пояснюється позитивним ефектом вакцинації в багатьох країнах, а також фіскальною підтримкою, яку надають деякі уряди, наприклад у США та Японії».

Водночас, за словами Гіти Гопінат, підсумкові показники дуже нестабільні, бо залежать від того, як найближчим часом розвиватимуться події.

[Гіта Гопінат, головний економіст МВФ]:
«Якщо буде уповільнення вакцинації, якщо передчасно припинять фінансову підтримку, а вірус і далі мутуватиме, то результати можуть погіршитися».

Зі слів Гопінат, коли карантинні заходи знімуть, найімовірніше, зросте кількість збанкрутілих компаній, і це може вплинути на вразливу банківську систему.

[Гіта Гопінат, головний економіст МВФ]:
«І тому зараз дуже важливо створити спеціальні правила позасудової реструктуризації, щоби впоратися з проблемою збільшення прострочених кредитів у багатьох країнах».

Через пандемію мільйони людей утратили роботу чи пішли в неоплачувану відпустку. За прогнозом МВФ, унаслідок цього коло 90 мільйонів осіб опиняться за межею крайньої бідності вже до кінця 2021.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: