02.12.2024
Телеканал NTD

Військовики М’янми відкрили вогонь під час похорону загиблого протестувальника

Військовики М'янми відкрили вогонь під час похорону загиблого протестувальника

У неділю у всій М'янмі ховали тих, хто загинув напередодні під час антиурядових протестів. Субота стала..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

У неділю у всій М’янмі ховали тих, хто загинув напередодні під час антиурядових протестів. Субота стала найбільш кровопролитним днем, відколи 1 лютого в країні стався військовий переворот і розпочалися народні виступи. Як припускають, у сутичках із військовиками 27 березня загинуло 114 осіб.

Водночас навіть під час похорону було небезпечно. Як кажуть свідки, у місті Баго поліція почала стріляти по похоронній процесії. Люди прийшли попрощатися з 20-річним студентом, якого застрелили в суботу. Коли вони почали співати революційні пісні, прибули сили безпеки й почали стріляти. Про загиблих у тому інциденті повідомлень не надходило.

Кровопролиття в суботу знову здійняло у світі хвилю обурення. Так, міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб засудив убивства беззбройних мирних жителів, зокрема дітей, і сказав, що Лондон буде працювати з міжнародними партнерами, щоби покласти край «безглуздому насильству» та притягнути винних осіб до відповідальності.

Спеціальний доповідач ООН з питань М’янми Том Ендрюс сказав, що армія вчиняє «масові вбивства». Він закликав країни світу припинити фінансувати військовий уряд М’янми й перекрити йому доступ до зброї.

Президент США Джо Байден назвав кровопролиття «жахливим і просто обурливим».

Серед загиблих у суботу є щонайменше шестеро дітей віком від 10 до 16 років. Такі дані зібрали на основі повідомлень свідків.

У суботу в М’янмі також відзначали День збройних сил країни. На масштабних урочистих заходах у столиці старший генерал Мін Аун Хлайн обіцяв захищати людей і підтримувати демократію. Він також сказав, що країна проведе нові вибори.

Цього разу на заході не було звичної кількості іноземних дипломатів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Військовики М’янми відкрили вогонь під час похорону загиблого протестувальникаНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніНа Кубі закінчується паливо?Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: