26.06.2024
Телеканал NTD

Повені в Австралії: погода налагоджується, але евакуації тривають

Повені в Австралії: погода налагоджується, але евакуації тривають

Погода в регіонах Австралії, які потерпають від повеней, налагоджується, але влада випустила нові попередження про необхідність..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Погода в регіонах Австралії, які потерпають від повеней, налагоджується, але влада випустила нові попередження про необхідність евакуації. Вона каже, що рівень води в річках, що вийшли з берегів, підійматиметься ще кілька днів.

[Гледіс Бережіклян, прем’єр-міністр Нового Південного Уельсу]:
«Слід пам’ятати, що тисячі й тисячі людей досі перебувають у районах, де випущено попередження про евакуацію, що річки й далі виходитимуть із берегів, що до водосховищ ще прибуватимуть потоки води, яких не бачили 50, а в деяких районах і 100 років».

Такого водного лиха в Австралії не було півстоліття. Найбільше постраждав штат Новий Південний Уельс, зокрема його столиця Сідней.

Повені почалися після кількох днів рясних дощів. На сході країни евакуйовано вже десятки тисяч людей.

Поліпшення погодних умов має значно полегшити рятувальні та відновлювальні роботи. На допомогу відправлять військовиків.

[Девід Літтлпрауд, міністр з питань надзвичайних ситуацій Австралії]:
«За найближчі кілька днів кількість армійців у постраждалих від повеней районах Нового Південного Уельсу зросте до 700. Це прискорить відновлення. Вони підтримуватимуть людей та прибиратимуть».

Наразі циклон переміщається на острів Тасманія. Там також очікують зливи й локальні повені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повені в Австралії: погода налагоджується, але евакуації триваютьЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЗнов маски: у Мілані нічим дихати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: