28.09.2024
Телеканал NTD

Перегони з часом: баварцеві двічі на рік доводиться переводити 365 годинників

Перегони з часом: баварцеві двічі на рік доводиться переводити 365 годинників

Кумедні, красиві, манірні — у колекції колишнього шеф-кухаря Вернера вже 365 годинників. Усю цю пишноту він..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Кумедні, красиві, манірні — у колекції колишнього шеф-кухаря Вернера вже 365 годинників. Усю цю пишноту він зберігає у своїй квартирі в Мюнхені.

Двічі на рік Вернер переводить стрілки залежно від сезону то на годину вперед, то на годину назад. На цю роботу тепер у нього йде кілька днів. А замолоду йому допомагали друзі.

[Вернер Штехбарт, колекціонер]:
«У ті дні я був ще трохи гарячим і влаштовував вечірки. Я запрошував друзів, і між 2 і 3 годинами ночі ми міняли час на всіх годинниках. Але тоді я ще був молодим і красивим. Тепер роблю це зовсім на самоті».

Баварець збирає годинники з 1975 року. Перші купила мама, коли їздила до Акапулько. Тепер у колекції Вернера — експонати з різних міст і країн. Час на годинниках із курантами виставляє з інтервалом в одну хвилину, щоб насолодитися кожною мелодією окремо.

[Вернер Штехбарт, колекціонер]:
«Ці годинники — любов усього мого життя, я люблю їх понад усе на світі. Хтось, щоб заснути, уживає вечорами снодійне, а я сиджу в зручному кріслі й милуюся годинниками: слухаю й дивлюся, як рухаються стрілки. Я так заспокоююся, що гарно засинаю».

Колекціонерові 74 роки. Прибирання для нього — уже складна робота. Тому годинники із часом припадають пилом.

[Вернер Штехбарт, колекціонер]:
«Я хотів би найняти прибиральницю, бо вже все в пилу. Кілька людей приходило, але, глянувши на годинники, відразу відмовлялися. Вони казали, що для них це занадто важка праця — переставляти годинники туди-сюди. Тож пил лишився, де й був. Просто не придивляйтеся».

У квартирі площею 20 квадратних метрів місця для нових експонатів майже немає. Тому баварець уже давно купує годинники лише раз на чотири роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перегони з часом: баварцеві двічі на рік доводиться переводити 365 годинниківФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроЗ вікон знаменитого паризького ресторану буде видно церемонію відкриття Олімпіади-2024До Перу повернулися 4600 археологічних артефактівВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіКарнавал у Венеції може стати «платним»Місто льоду та снігу: у Харбіні створюють сотні крижаних та снігових композицій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: