19.11.2024
Телеканал NTD

Боротьба й кінські перегони: традиційний фестиваль у Пакистані

Боротьба й кінські перегони: традиційний фестиваль у Пакистані

Перегони на конях стали одною з головних подій на традиційному фестивалі в пакистанському місті Тандо-Адам провінції..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Перегони на конях стали одною з головних подій на традиційному фестивалі в пакистанському місті Тандо-Адам провінції Сінд. Захід проходить після місяців карантинних обмежень.

Учасники зазначають, що купівля скакуна це вагоме капіталовкладення. За словами Шера Алі, він витратив дуже багато грошей, перш ніж дійшов до цієї миті.

[Шер Алі, власник коня]:
«Ми вкладаємо тисячі рупій, щоб підготувати наших коней. На це йдуть місяці й роки, і лише потім вдається взяти участь у перегонах. У годівлі мусимо дотримуватися строгої дієти. На одного коня витрачаємо 50–100 тисяч пакистанських рупій».

Коні виходять на перегоновий трек у яскравих прикрасах. Подивитися на захід збираються сотні глядачів.

[Анчар Хашхілі, організатор заходу]:
«Це дуже дороге заняття. Прості люди не можуть собі дозволити займатися таким спортом. Ось чому ми організовуємо фестиваль — хочемо, щоб прості люди теж могли насолодитися традиційним спортом Сінду, якому вже сотні років».

Пакистан, як й інші країни світу, намагається стримати епідемію коронавірусу. У низці регіонів запровадили частковий локдаун. Але фестиваль у Сінді, що на півдні Пакистану, дозволили.

[Васім Лагхарі, відвідувач]:
«Коли почалася пандемія, усі масові заходи скасували. Тепер у нас почався фестиваль. Хай Господь береже нас від коронавірусу. Людям варто прийти й насолодитися перегонами».

Утім, глядачів розважали не лише кіньми. Гості ще спостерігали за боротьбою малахра. Головне завдання в ній — повалити суперника на землю.

[Чакор Бхамбро, борець]:
«Я займаюся малахрою, щоб потішити людей. Я показую їм свою силу й стиль. Так я можу заробити».

Організатори фестивалю також сподіваються, що цей захід сприятиме зміцненню миру й протистояння екстремізму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Боротьба й кінські перегони: традиційний фестиваль у ПакистаніБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекПрогулянка найромантичнішим садом світуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: