09.02.2024
Телеканал NTD

Що збирають в’єтнамські шанувальники Lego

Що збирають в'єтнамські шанувальники Lego

В'єтнамець Хоанг Данг заходить до своєї майстерні, де повно невеликих коробок. І в кожній можна знайти..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

В’єтнамець Хоанг Данг заходить до своєї майстерні, де повно невеликих коробок. І в кожній можна знайти найрізноманітніші кубики Lego.

Хоанг за фахом промисловий дизайнер. Каже, що захоплювався конструктором усе життя. Але серйозно почав займатися збиранням після навчання в США. Його вразив величезний вибір усіляких наборів.

Утім, чоловік каже, що найбільше його надихають вулиці його рідного Ханоя.

[Хоанг Данг, збирач Lego]:

«Я використав Lego, щоби побудувати щось дуже схоже на Ханой, бо це моє рідне місто. Я хочу поділитися своїм баченням із друзями з усього світу, тому що в’єтнамська спільнота Lego досі маловідома в регіоні й у світі».

Найскладніше це знайти потрібну деталь.

[Хоанг Данг, збирач Lego]:
«Варто визнати, що 95 % часу йде на пошук цеглинок. Я десь їх маю, але не знаю де саме. Вони перемішані в коробках, тож гаю дуже багато часу, щоб їх знайти. Часто витрачаю цілий вечір на пошук лиш однієї».

В’єтнамець каже, що придумав, як сортувати. Але встиг розкласти тільки половину своїх цеглинок.

[Хоанг Данг, збирач Lego]:
«Я розподілив їх за категоріями залежно від їхньої функціональності. Наприклад, є цеглинки спеціально для будівництва стін, а є для інших деталей. Важко сказати, скільки їх. Я припускаю, що в коробках — половина з двох мільйонів цеглинок. Другий мільйон все ще перемішаний в інших коробках».

Завдяки соцмережам Хоанг уже знайшов у В’єтнамі однодумців. Це Кханг Кхюїнь із Хошиміна. Він теж черпає натхнення на вулицях рідного міста.

[Кханг Кхюїнь, збирач Lego]:
«Мене тягне до повсякденних речей навколо, які мені дуже знайомі. Наприклад, ріг вулиці, якою я ходжу щодня на роботу, або залізничні колії, або автомобіль, що перевозить дерева бонсай — усе це мені дуже дороге».

Своїм прикладом молоді люди хочуть надихнути ще більше в’єтнамців займатися цією захопливою, але копіткою справою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Що збирають в’єтнамські шанувальники LegoНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуПрогулянка найромантичнішим садом світуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїПінболом захоплюється дедалі більше молоді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: