19.04.2024
Телеканал NTD

У Польщі посилюють карантинні заходи

У Польщі посилюють карантинні заходи

У Польщі посилюють загальнонаціональні карантинні заходи. Кількість нових випадків зараження коронавірусом у країні б'є цьогорічні рекорди...

Дата завантаження: 2024-03-19

video

У Польщі посилюють загальнонаціональні карантинні заходи. Кількість нових випадків зараження коронавірусом у країні б’є цьогорічні рекорди. Так, у середу виявили понад 25 тисяч інфікованих, померло понад 450 осіб. Попередній рекорд був минулої суботи — більш як 21 тисяча заражених.

Нові обмежувальні заходи діятимуть з 20 березня.

[Адам Недзельський, міністр охорони здоров’я Польщі]:
«Торгові центри, кінотеатри, театри, музеї, художні галереї та інші розважальні заклади буде закрито в усій країні. Також закриють басейни, сауни, солярії і спортивні центри. Найважливіше для дітей та батьків: на жаль, ми змушені знову повернутися до дистанційного навчання учнів із першого по третій клас».

Новий спалах спричинило поширення британського штаму коронавірусу, який заразніший і смертоносніший. Зараз у Польщі діє система регіональних локдаунів. У разі потреби влада обіцяє запровадити загальнонаціональний.

[Адам Недзельський, міністр охорони здоров’я Польщі]:

«Якщо нові заходи не приборкають пандемію або принаймні не сповільнять третю хвилю, то наступним кроком буде типовий локдаун, коли закриють усе».

Перехожі на вулицях Варшави, схоже, морально готові.

[житель Варшави]:
«Думаю, локдаун необхідний. На жаль. Є як є. Понад 20 тисяч випадків. Багато смертей. Нам треба пережити ці кілька місяців, поки всіх не вакцинують. Ми не маємо вибору, просто треба через це пройти».

[житель Варшави]:
«Коронавірус може залишитися з нами на роки, тому потрібно відповідно планувати наше життя й думати не тільки про наступні кілька тижнів. Віруси були завжди й далі нас супроводжують. Нам від них не позбутися, вони сильніші за суспільний уклад».

За весь час пандемії в Польщі виявили коло 2 мільйонів випадків зараження коронавірусом. Більш як 48 тисяч пацієнтів померло. У країні проживає 38 мільйонів осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Польщі посилюють карантинні заходиСША та їхні союзники почали спільні удари по об’єктах хуситів у ЄменіПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниЯк морські леви та чайки протестували в Чилі разом із рибалкамиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»У Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: