24.11.2024
Телеканал NTD

Українцям пропонують відчути ДТП на спеціальному симуляторі

Українцям пропонують відчути ДТП на спеціальному симуляторі

Такі симулятори дають змогу пережити те, що відчуває людина під час зіткнення автомобіля, який рухався на..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Такі симулятори дають змогу пережити те, що відчуває людина під час зіткнення автомобіля, який рухався на невеликій швидкості. Тут пасажир пристебнутий. А ось що буде, якщо ремінь безпеки не використано.

Симулятори планують установити в різних містах України. Кампанію розпочала національна поліція спільно з Консультативною місією ЄС в Україні, щоб донести водіям і пасажирам важливість використання ременів безпеки.

[Олександр Фацевич, заступник голови Національної поліції України]:
«Ми торік зафіксували дуже багато травмованих людей — майже 32 тисячі осіб, які внаслідок ДТП дістали травми. Понад 3,5 тисячі громадян загинуло. Зокрема, і через те, що люди нехтували такими елементарними, але дуже важливими заходами, як-то пристібання ременем безпеки».

Одними з перших симуляцію ДТП випробовують на собі поліціянти. Одразу діляться відчуттями.

[Олексій Білошицький, перший заступник начальника патрульної поліції]:

«Я відчув досить сильний удар. Низ спини й усе тіло посунулося вперед. І справді відчутно, що може статися, навіть на такій невеликій швидкості. Якби я не був пристебнутим, то однозначно вилетів би із цього сидіння й ударився б. Але це швидкість 8–16 кілометрів за годину. Навіть за швидкості 50 кілометрів за годину наслідки були б набагато серйознішими».

Важливо пам’ятати, що пристібатися необхідно не лише водієві, але й пасажирам, що сидять позаду.

[Олексій Білошицький, перший заступник начальника патрульної поліції]:
«Дослідження доводять, що пасажири авто — особливо ті, які сидять позаду — у разі якщо ремінь безпеки не пристебнуто, ставлять під загрозу не лише себе, свої життя та здоров’я, а й інших пасажирів. Бо під час ДТП непристебнутий пасажир, який перебуває на задньому сидінні, із силою в кілька тонн ударяється об пасажира, який сидить попереду».

Віднедавна в Україні підвищили штрафи за нехтування ременями безпеки. За один лише 2020 рік поліція склала понад 300 тисяч протоколів за такі порушення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Українцям пропонують відчути ДТП на спеціальному симуляторіУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНа Кубі закінчується паливо?Вірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: