26.06.2024
Телеканал NTD

Серфінг для тіла й душі: літнім уругвайцям допомагають підтримувати форму і знаходити нових друзів

Серфінг для тіла й душі: літнім уругвайцям допомагають підтримувати форму і знаходити нових друзів

На пляжі в Монтевідео щоліта збирається група літніх уругвайців. Тут їх безплатно навчають ковзати по хвилях...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На пляжі в Монтевідео щоліта збирається група літніх уругвайців. Тут їх безплатно навчають ковзати по хвилях. Деякі тільки-но почали займатися серфінгом, а хтось приходить сюди вже не перший рік.

[Ракеліта, серфінгістка]:
«Це виклик і водночас задоволення. Коли пливу серед хвиль, то наповнююся позитивною енергією».

Літніх шанувальників серфінгу тренують досвідчені інструктори. Вони стежать за студентами з берега та контролюють їх у воді.

[Ракель, серфінгістка]:
«Опинившись у воді, я відчуваю свободу. Мені подобається плавати й подобається гребти. Це дає мені свободу. Я дізналася, що серфінг — це енергія хвилі, яка несе на собі, коли катаєшся на дошці. І ця енергія передається людині. Це прекрасно й чарівно».

Заняття серфінгом для когось стали здійсненням мрії, а комусь дали можливість завести нових друзів.

65-річний Орасіо захопився катанням на дошці три роки тому. Поки не вийшов на пенсію, часу на хобі просто не вистачало.

[Орасіо Родрігес, серфінгіст]:
«Не знаю, чи добре в мене виходить, але заняття мене радують. А ще я знаходжу нових друзів, і це прекрасно. Відчуваю, що живу повноцінно».

Навчання серфінгу — частина проєкту «Морська школа», який втілює влада Монтевідео. На заняття приходять люди віком 50 років і старші. Вони мають лише надати медичну довідку, що підтверджує добре здоров’я.

Столиця Уругваю розташована на березі затоки Ла-Плата, яка тягнеться до Атлантичного океану.
Коротке посилання на цю сторінку:

Серфінг для тіла й душі: літнім уругвайцям допомагають підтримувати форму і знаходити нових друзівМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Як мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: