20.11.2024
Телеканал NTD

Польща повідомляє про найбільшу добову кількість нових хворих на COVID-19 з листопада

Польща повідомляє про найбільшу добову кількість нових хворих на COVID-19 з листопада

У Польщі прискорюються темпи поширення коронавірусу. За 10 березня виявили понад 17 200 випадків захворювання на..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Польщі прискорюються темпи поширення коронавірусу. За 10 березня виявили понад 17 200 випадків захворювання на COVID-19. Це найвищий показник із листопада минулого року. Наразі країна переживає третю хвилю епідемії.

На думку фахівців, зростання захворюваності частково виникло через поширення заразнішого британського штаму, який виявили в 30 % протестованих. Медики очікують, що пікова стадія спалаху припаде на кінець березня чи початок квітня.

У країні діють жорсткі обмеження на громадські зібрання, до школи ходять лише учні початкових класів, ресторани й кафе продають їжу на винос чи організовують доставлення. Найближчим часом уряд може посилити карантинні заходи.

[жителька Познані]:

«Мені трохи страшно. Хочеться повернутися до нормального життя, до нормального навчання, до звичайної реальності. Я хочу, щоб це закінчилося. Це важка ситуація для всіх нас».

До Польщі, як і до інших країн ЄС, вакцини AstraZeneca і Pfizer надходять із затримками, тому імунізація населення просувається повільно. Президент Анджей Дуда розглядає можливість закупівлі вакцини в Китаї.

[житель Познані]:
«До російської вакцини поляки ставляться недовірливо. До китайської — прихильніше. Гадаю, тих, хто довіряє їй, буде на 10 % більше».

У Польщі з початку пандемії виявили понад один мільйон 850 тисяч випадків зараження коронавірусом. Померло більш як 46 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Польща повідомляє про найбільшу добову кількість нових хворих на COVID-19 з листопадаТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуНа Кубі закінчується паливо?Як у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золота

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: